ΚΡΙΟΣ
Δεν συγχωρεί, τουλάχιστον εύκολα την απιστία λόγω της υπερβολικής κτητικότητάς του. Έτσι, νιώθει πως έχει χάσει την πρωτιά και τον ηρωισμό του. Η ισχυρή λίμπιντος του ζωδίου τον ωθεί εύκολα στην απιστία..

ΤΑΥΡΟΣ

Δεν απιστεί εύκολα, καθότι προτιμά το ”άραγμα” με μια σύντροφο. Φύση αργός και σταθερός γαρ, μόνο η ”φιληδονία” του μπορεί να τον ”σπρώξει” εκει, όμως δεν θα εγκαταλείψει με τίποτα το ταίρι του.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η ευέλικτη, αέρινη και ασταθείς φύση τους είναι το κίνητρο στο να απιστήσουν και το κάνουν….συνέχεια. Ο κύριος και μοναδικός λόγος είναι η ατέρμωνη περιεργειά τους να δοκιμάζουν νέους ανθρώπους και φυσικά εμπειρίες. Είναι άλλωστε ο ”κατεργάρης” του ζωδιακού κύκλου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Εσωστρεφής, συναισθηματικοί και προστατευτικοί καθώς είναι, θα οδηγηθεί παρα πολυ δύσκολα στην απιστία. Εξαρτάται εδω, αν είναι άντρας ή γυναίκα. Στο ”μαμάκια” Καρκίνος σημασία έχει πώς θα λειτουργήσει το Οιδιπόδειο σύμπλεγμα, ενώ η μητρική και άρα θυλυκή φύση του ζωδίου είναι λιγότερο ”συμβατή” σε έναν άνδρα απ’ ότι σε μια γυναίκα.

ΛΕΩΝ

Η γενναιόδωρη και εγωκεντρική φύση του Λέοντα δεν του επιτρέπει, συχνα, να απιστήσει. Είναι απο τους πιο πιστούς των ζωδίων ένεκα της μοναδικότητας και αποκλειστικότητας που επιθυμούν. Θέλουν να είναι το επίκεντρο γι’αυτό και δεν δίνουν χώρο σε ”τρίτους”.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ρεαλιστής και ορθολογιστής στην έννοια της απιστίας. Ψάχνει να βρεί την καθαρότητα και την ομαλότητα σε όλους τους τομείς της ζωής και η ”απιστία” δεν είναι γι’ αυτόν πολυ ….καθαρή. Άσε δε, που θεωρούν τον έρωτα υποχρέωση, και κάθε ”πρέπει” έχει και…νόμους.

ΖΥΓΟΣ

Είναι πολυ της σχέσης, του ζευγαρώματος γενικότερα. Δεν μπορούν μόνοι. Είναι πολυ κατά της απιστίας, όμως αν δεν νιώσουν άνετα και περιποιητικά στη σχέση, θα στραφούν αλλού για…αγκαλίτσες που στερούνται.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μυστικοπαθείς και παθιασμένοι. Δεν θέλουν ούτε ν’ακούν για απιστία. Ούτε να πράξουν αλλά ούτε και να δεχτούν. Η καχυποψία και ο ψυχικός τους κόσμος είναι τα βασικά ”εμπόδια” για μια απιστία.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Σταθερότητα, πίστη και αφοσείωση δεν του ”γεμίζουν” το μάτι. Οδηγείται εύκολα, σχετικά, στο να απιστήσει. Άν τον ”πιάσει” δε η φιλοσοφία του, τότε είναι που αναζητά ”φιλοσοφικά” πάντα, παράλληλες εμπειρίες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ηθικοί, παραδοσιακοί και υπερβολικά αυστηροί και γενικότερα και μέσα στη σχέση. Εννοείται ότι βγάζουν ”σπυριά” με τη λέξη ”απιστία”. Είναι τόσο σταθεροί και αξιόπιστοι που δεν χρειάζεται να τους φοβάστε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Απο τα πιο άπιστα ζώδια (μετά τους διδύμους φυσικά). Ανεξάρτητοι, προοδευτικοί και τόοοσο φιλελεύθεροι, θεωρούν την απιστία μέρος της ζωής και την αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ψυχραιμία.

ΙΧΘΥΣ

Είναι τόσο στον ”κόσμο” τους. Ονειροπόλοι και ρομαντικοί στα όρια της υπερβολής. Συνήθως δεν απιστούν. Δεν είναι ρεαλιστές αλλά η φαντασία ….οργιάζει. Βέβαια, η έλλειψη ψυχικών αντιστάσεων είναι ένα…”θέμα”. Μόνο και μόνο τότε θα κάνουν ”κουτσουκέλα”.

Επιμέλεια : Ελισάβετ Μπαλίκου