Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το πιο ακριβό βιολί

- Advertisement -

Έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ…  15.894.000 δολάρια…

Aγοράστηκε από ανώνυμο αγοραστή το  “Lady Blunt” του Antonio Stradivari κατασκευασμένο το 1644, σε διαδικτυακή δημοπρασία για μουσικά όργανα.

Η πώληση του περίφημου αυτού βιολιού  προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά των συλλεκτών σε όλο τον κόσμο ενώ τα χρήματα θα δοθούν στην Ιαπωνία για τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι.
Για 30 χρόνια το “Lady Blunt” βρισκόταν στα χέρια της Lady Anne Blunt, εγγονής του Λόρδου Βύρωνα ενώ είχε περάσει επίσης από τον Παριζιάνο  Jean Baptiste Vuillaume, τους συλλέκτες Richard Bennett, Baron Knoop και Sam Bloomfield και τέλος το Ίδρυμα The Nippon Music Foundation.
Σύμφωνα με τον ειδικό Ο.O Ηill, το βιολί είναι σήμερα σχεδόν στην ίδια κατάσταση με εκείνη που βρισκόταν όταν έφυγε από τα χέρια του κατασκευαστή του  ο οποίος γεννήθηκε στην Κρεμόνα της Ιταλίας το 1644.
Ο Antonio Stradivari κατασκεύαζε βιολιά, βιόλες και τσέλο στην Κρεμόνα της Ιταλίας και περίπου 600 υπάρχουν στον κόσμο. Τα έργα του Stradivari έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση από τους μεγαλύτερους σολίστες του κόσμου και τους πιο εκλεκτικούς συλλέκτες. Από όλα τα βιολιά Stradivarius που βρίσκονται ακόμα σε χέρια ιδιωτών, η «Lady Blunt» λέγεται πως είναι στην καλύτερη κατάσταση με τα πιο αυθεντικά χαρακτηριστικά το φινίρισμά του ακόμα σχεδόν ανέπαφο.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog