Οι τρέχουσες εκπομπές
θα πάνε για μπάνια, στο τέλος του μήνα. Οι μεν ενημερωτικές (Αυτιάς κ.λ.π.) θα πάνε για μπάνια στις 29 Ιουλίου, ενώ οι καθαρά ψυχαγωγικές (Πολύ μπλα-μπλα κ.α.), μία εβδομάδα νωρίτερα. Δηλαδή στις 22. Οι περισσότερες από αυτές αναμένεται να αντικατασταθούν κατά την διάρκεια του Αυγούστου και μέχρι να ξεκινήσει η νέα τηλεοπτική σεζόν με άλλες παρόμοιες.

Για παράδειγμα το “Πολύ μπλα μπλα” θα αντιακασταθεί με παρεμφερές τηλεοπτικό προϊόν, το οποίο επικρατέστερη αυτή τη στιγμή για να το παρουσιάζει είναι νυν πανελίστρια της εκπομπής (και πρώην της Ελένης Μενεγάκη), η Ελένη Φωτοπούλου.

Οι διεργασίες για τις λεπτομέρειες γύρω από αυτά τα “προσωρινά” προγράμματα και τα πρόσωπα που θα τα στελεχώσουν αναμένεται να ενταθούν και να ολοκληρωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Στο άμεσο επίσης διάστημα αναμένεται να φανεί και τι μέλλει γενέσθαι με τα πρόσωπα και τις εκπομπές που θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο.

Πολλά είναι τα συμβόλαια που έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν τις επόμενες ημέρες, πρωτοκλασάτων ονομάτων και μη. Πολλές και οι συμβάσεις που βρίσκονται σε εκκρεμμότητα και πρόκειται είτε αποτελέσουν παρελθόν, είτε να αλλάξουν όρους. Ηδη ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ανακοίνωσε μόλις χθες το βράδυ στον αέρα, ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ, παίρνει τις εκπομπές του από το Μπουρνάζι και φεύγει…

Τα περί Νικολούλη ή Πάνια τα διαβάζετε ή τα ακούτε κατά καιρούς. (Σ.Σ.:Να μας το θυμηθείτε και στις δύο αυτές περιπτώσεις, ή σίγουρα στη μία να είστε προετοιμασμένοι, να ακούσετε κάτι που μάλλον θα σας εκπλήξει).

Ζητούμενο είναι, αν από τη νέα σεζόν υπάρχει το “Πολύ μπλα μπλά” και το “TV Weekend” και με ποιά πρόσωπα. Το συμβόλαιο π.χ. της Σταματίνα Τσιμτσιλή έχει ολοκληρωθεί και γίνονται οι σχετικές διαπραγματεύσεις για τους όρους ανανέωσής του. Ο εδώ και πολλά χρόνια συνεργάτης της ίδιας εκπομπής Στάθης Παπούλιας ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα αποχώρησε, αφού η σύμβασή του έληξε στο τέλος του περασμένου μήνα και δεν ανανεώθηκε έστω και προσωρινά.

Σίγουρα θα επανέλθει από τις καλοκαιρινές διακοπές η εκπομπή “Όσο υπάρχουν άνθρωποι”, με την Ρούλα Κουσκουρή να παραμένει στη βασική σύνθεση. Οι άλλοι δύο συμπαρουσιαστές, Στρατής Λημνιός και Πέτρος Κουσουλός, βρίσκονται και αυτοί σε διασικασία διαπραγμάτευσης των συμβάσεών τους, αν και η περίπτωση του καθενός είναι διαφορετική.

Το βέβαιον κατόπιν τούτων είναι ότι – διαψεύδοντας τον Ουμπέρτο Έκο- γύρω από τον Alter και τον Αύγουστο θα υπάρχουν ειδήσεις…και μάλιστα πολλές και για πολλά πρόσωπα.