ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Τις πρώτες απογευματινές ώρες της Τρίτης 5 Ιουλίου στις 15:45 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Σχίνο του Δήμου Λουτρακίου Αγ. Θεοδώρων.

Με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, των κατοίκων και των εθελοντών δασοπυροσβεστών ετέθη υπό έλεγχο και κατασβέστηκε πλήρως μετά  από δύο περίπου ώρες.

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις  από την Περαχώρα, την Κόρινθο, τα Μέγαρα, το Αλεποχώρι και την Τρίπολη, συμμετείχαν τρία πυροσβεστικά  αεροπλάνα και ένα  ελικόπτερο, πέντε υδροφόρες του Δήμου, εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης από το Λουτράκι, τις Βαμβακιές και τα Μέγαρα καθώς και δημότες.

Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν  ο Δήμαρχος  Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης,  ο Αντιπεριφερειάρχης  Γιώργος Δέδες, οι Αντιδήμαρχοι  Γιώργος Δέδες και Θανάσης Μουζάκης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πισίων  Ιωάννης Γκίκας.

Η κινητοποίηση μεγάλων δυνάμεων και η άμεση επέμβαση απέτρεψαν τα χειρότερα, ενώ κάηκε χορτολειβαδική έκταση και ελιές σε μικρή σχετικά έκταση. Ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης  ευχαρίστησε τους κατοίκους, την πυροσβεστική και τις εθελοντικές ομάδες και δήλωσε ότι  «με συντονισμένες προσπάθειες , με  αυξημένη προσοχή και εγρήγορση, πρέπει να αντιμετωπίσουμε φέτος τις πυρκαγιές, σε μια δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο με μεγάλη επικινδυνότητα ΄΄.

Από το Γραφείο Τύπου