Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πρόστιμα από ΕΣΡ σε τηλεοπτικούς σταθμούς

- Advertisement -

Δύο πρόστιμα
σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, καθώς και πρόστιμα σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας, επέβαλε χθες το ΕΣΡ
Η ανεξάρτητη αρχή, επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» για δύο παραβάσεις και συγκεκριμένα για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, της Σχολής Δημοσιογραφίας του Σταμάτη Μαλέλη, καθώς και για υποβάθμιση ποιότητας, από την προβολή θέματος που αφορούσε την προσωπική ζωή ποδοσφαιριστή.
Με πρόστιμο 15.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός «Antenna», για προβολή της πολεμικής ταινίας, «Τροπική Καταιγίδα» σε ακατάλληλη ώρα και με μη προσήκουσα σήμανση.
Δυο πρόστιμα 15.000 ευρώ επιβλήθηκαν στους τηλεοπτικούς σταθμούς Δίκτυο Σερρών, για δικτύωση χωρίς άδεια με τον τηλεοπτικό σταθμό MAD και High TV νομού Αττικής, για υποβάθμιση ποιότητας και μετάδοση προγράμματος χωρίς προσήκουσα σήμανση.
Επίσης πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Δραμινό Κανάλι, για παράλειψη αποστολής στο ΕΣΡ εκζητηθείσας ροής προγράμματος, ενώ την κύρωση της οριστικής διακοπής λειτουργίας, επέβαλε η ανεξάρτητη αρχή στον τηλεοπτικό σταθμό DCI νομού Δράμας, για παράλειψη αποστολής στοιχείων του ΠΔ 310/96 (μετοχολόγια, πόθεν έσχες κ.λπ.), από το 2004. Επίσης από έλεγχο που έκανε το Συμβούλιο διαπίστωσε ότι το κανάλι χρωστάει πρόστιμα ύψους 130.000 ευρώ από το 2004, πράγμα που θέτει σε αμφιβολία τη βιωσιμότητά του.
Επισημαίνεται ότι αυτός είναι ο δεύτερος τηλεοπτικός σταθμός που διαπιστώνεται ότι δεν έχει καταβάλει τα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί επί σειρά ετών (την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε ανάλογη διαπίστωση και για το TV Θεσσαλονίκη, κανάλι στο οποίο επιβλήθηκε επίσης η διακοπή λειτουργίας) ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, αυτές οι περιπτώσεις είναι μεμονωμένες και καταγεγραμμένες και τις επόμενες εβδομάδες θα έλθουν στην Ολομέλεια για συζήτηση.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog