Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Π.Γερουλάνος:Οι Έλληνες είναι οργισμένοι γιατί θέλουν οι μεταρρυθμίσεις να γίνουν πιο γρήγορα!

- Advertisement -

Δήλωση του Παύλου Γερουλάνου στην τουρκική εφημερίδα Milliyet!

Οργισμένοι είναι οι Έλληνες γιατί θέλουν οι μεταρρυθμίσεις να γίνουν πιο γρήγορα δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Milliyet. Επίσης, κάποιοι άλλοι είναι οργισμένοι γιατί χάνουν προνόμια, πρόσθεσε, διαχωρίζοντας σε δυο κατηγορίες τους οργισμένους ή αγανακτισμένους για να «απαντήσει» μάλλον την διεθνή κατακραυγή, ενόσω ο διεθνής Τύπος μιλά για δυσβάστακτα μέτρα λιτότητας, που θα επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό τα επόμενα χρόνια.
Στην συνέντευξη του, ο Υπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η διαφθορά είναι εκτεταμένη και ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν χρήματα, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν τους επενδυτές και αυτός είναι ο λόγος, που δεν υπάρχει ανάπτυξη στην χώρα. Σανίδα σωτηρίας, όμως, αποτελούν οι νομοθετικές παρεμβάσεις τύπου fast track, που διευκολύνουν τις διαδικασίες για τις μεγάλες επενδύσεις. Παράλληλα, το ελληνικό κράτος, παρότι παραμένουν στις θέσεις τους οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι, μπορεί να αναδειχθεί σε φορολογικός παράδεισος. Έτσι, ο Υπουργός τόνισε ότι για νέες επενδύσεις, υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο, που δίνει φορολογικές ελαφρύνσεις μέσα από ένα νέο αναπτυξιακό νόμο και έτσι δημιουργείται ένα περιβάλλον, που θα μπορεί κάποιος να επενδύει πιο ελεύθερα. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Υπουργός υπεξέφυγε, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι όσο περισσότερο χρόνο έχει η κυβέρνηση, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα υπάρχουν για ριζοσπαστικές αλλαγές.
Αναφορικά με την αφαίρεση των ελληνικών απαιτήσεων για την έκδοση βίζας σε Τούρκους υπηκόους, που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα, ο Υπουργός τόνισε η κυβέρνηση και ιδίως ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ συμμερίζονται τον αγώνα για την αφαίρεση των απαιτήσεων της συνθήκης Schengen. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλη αντίσταση στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι η ελληνική πλευρά θα εξαντλήσει όλα τα όρια ευελιξίας μέσα στο σκελετό της συνθήκης Σένγκεν για τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα., διότι πρέπει να τονωθεί ο τουρισμός της χώρας μας.

Ηλέκτρα Βισκαδουράκη

*traveltimes
 
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog