Κόρινθος, 9 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του Ν. Περί όπλων.
Συνελήφθησαν, χθες (08-07-2011) το μεσημέρι, στην Αρχαία Κόρινθο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 51 και 42 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 33 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος 46χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι στο πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας του 42χρονου συλληφθέντα, πραγματοποιείται κλοπή και παράνομη διακίνηση υγρών καυσίμων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου έθεσαν αυτό σε διακριτική παρακολούθηση.
Χθες το μεσημέρι, ο 51χρονος οδηγός βυτιοφόρου, ιδιοκτησίας του 46χρονου ημεδαπού, αφού παρέλαβε από τα διυλιστήρια Αγίων Θεοδώρων καύσιμα για τα πρατήρια του 46χρονου, έκανε στάση στο πρατήριο ιδιοκτησίας του 42χρονου. Στη συνέχεια, παρουσία και του 33χρονου συλληφθέντα, αφαίρεσε από τις δεξαμενές του βυτιοφόρου 230 λίτρα υγρών καυσίμων, συνολικής αξίας 345 ευρώ, τα οποία με μεταλλικά δοχεία διοχέτευσε σε δεξαμενή του πρατηρίου.
Σε έρευνα που έγινε στο πρατήριο του 42χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) κυνηγετικό όπλο Maverick διαμέτρου 12 cal, για το οποίο δεν είχε εκδοθεί δελτίο κατοχής.
  • Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι Gamo με γεμιστήρα, πέντε (5) αμπούλες και πεντακόσια είκοσι (520) μεταλλικά σφαιρίδια.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες τους τελευταίους δυόμισι μήνες ενεργούσαν καθημερινά με τον ίδιο τρόπο, αφαιρώντας από το βυτιοφόρο ποσότητες καυσίμων συνολικής αξίας άνω των 75.000 ευρώ.

Ο 42χρονος ιδιοκτήτης, διέθετε για πώληση τα αφαιρεθέντα καύσιμα, χωρίς τιμολόγιο αγοράς.
Στο πρατήριο του 42χρονου ενημερώθηκαν και μετέβησαν κλιμάκια του Τελωνείου και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για κατοχή ναρκωτικών στην Κόρινθο.
Συνελήφθησαν, χθες (8-7-2011) το απόγευμα στην Κόρινθο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) άνδρας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός ηλικίας 31 και 23 ετών αντίστοιχα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Μετά από δύο διαφορετικούς αστυνομικούς ελέγχους, κατελήφθη ο πρώτος να έχει στην κατοχή του μικροποσότητα ηρωίνης, ενώ ο δεύτερος ποσότητα κάνναβης βάρους (35) γραμμαρίων.
Οι ανωτέρω δράστες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών
και κλοπή μοτοσικλέτας.
Συνελήφθη, χθες (8-7-2011) το βράδυ στην Κόρινθο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 28 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας.
Μετά από έρευνα στην οικία του δράστη ανευρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης και μία μοτοσικλέτα η οποία έφερε ίχνη παραβίασης και για την οποία δηλώθηκε κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
Ο ανωτέρω δράστης, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.