Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το…χαστούκι του αιώνα!

- Advertisement -
Το...χαστούκι του αιώνα!

Δεν περιμέναμε ασφαλώς να το επιβεβαιώσει μία ακόμη δημοσκόπηση, αλλά οι αριθμοί καταγράφουν μια σκληρή για τους πολιτικούς πραγματικότητα. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, δεν εμπιστεύεται κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, που μετά βίας, πιάνουν το 34%. Και τα δυο μαζί…

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Kapa Research που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής, έχει σαφές προβάδισμα η Ν.Δ αφού προκύπτει διαφορά 1,3% στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ .
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16,5% , η ΝΔ 17,8 , το ΚΚΕ 7,5, το ΛΑΟΣ 5,7, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,2 , η ΔΗΜΑΡ 3,1, η ΔΗΣΥ 2,8 , το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 3,1 και η αδιευκρίνηστη ψήφος προσεγγίζει το 35,2%.
Μετά από αναγωγή το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 25,5% , η ΝΔ 27,5% , το ΚΚΕ 11,6, το ΛΑΟΣ 8,8, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,6 , οι Οικολογοι -Πρασινοι 3,4 , η ΔΗΜΑΡ 4,8, η ΔΗΣΥ 4,3 ΚΑΙ το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 4,8.
Το 67,6% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών αν η κυβέρνηση δεν πετύχει τους στόχους της ως το Σεπτέμβριο ενώ το 68,3 χαρακτηρίζει ως αρνητική εξέλιξη για την κατάσταση της οικονομίας την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου.
Το 53,9 % κρίνει θετικά την καταψήφιση από τη ΝΔ του μεσοπρόθεσμου ενώ ταυτόχρονα το 68,4% θεωρεί ότι ο κ Σαμαράς κινείται από μικροπολιτικά συμφέροντα. Το 58,7 πιστεύει ότι δεν ευθύνεται οΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια, το 61,4% δηλώνει ότι είναι αυθόρμητα και όχι οργανωμένα ενώ το 49,6 εγκρίνει τις αποδοκιμασίες σε βάρος βουλευτών.
Σε ποσοστό 54,2% τάσσονται υπέρ της απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν ενώ το 70,7% κρίνει ως θετική την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξιτζήδων .
Το 48,7% κρίνει ότι οι αλλαγές στην Παιδεία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 56,7% συμφωνεί με τη συμμετοχή στις διοικήσεις των ΑΕΙ και στελεχών εκτός Πανεπιστημίου και το 81,3% τάσσεται υπέρ της κατάργησης του ασύλου στη σημερινή του μορφή.
Το ερώτημα πλέον που προκύπτει είναι αν η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις δημοσκοπήσεις που τη φέρνουν πλέον αντιμέτωπη με την λαϊκή οργή.
Κι αν τελικά θα επιμείνει ο πρωθυπουργός στην πρόθεσή του για διενέργεια δημοψηφίσματος, στο οποίο θα ρωτά, τι;
Αν συμφωνεί ο κόσμος για το ξεζούμισμα;
Αλλά έτσι όπως καταγράφεται η κατάσταση στην πολιτική σκακιέρα, φαντάζει πιο πιθανή από ποτέ η δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, αφού με τα υπάρχοντα ποσοστά, είναι αδύνατο να σχηματίσει ένα κόμμα αυτοδυναμία.
*newstoday.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog