Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο τύπου Παρέμβασης:ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο Κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ; Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟ ΣΟΥΣΑΚΙ

- Advertisement -

Δήμαρχος; Απών! Δημοτική αρχή; Απούσα!

Θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τα ψέματα τα Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου; Θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με την απουσία του κ. Λογοθέτη από κάθε προσπάθεια προβολής και αναβάθμισης του τόπου μας; Θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε και με την απουσία τους από τους αγώνες για την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας;

Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών είχε προειδοποιήσει ότι ο Περιφερειάχης κ. Π. Τατούλης θα εγκρίνει την κατασκευή του εργοστασίου με τα χημικά στο Σουσάκι. Μία χημική «βόμβα» μερικά μέτρα από τα σπίτια μας, σε μία περιοχή των Αγίων Θεοδώρων που είναι ήδη υποβαθμισμένη. Και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας και ο Δήμος Αγίων Θεοδώρων είχαν ζητήσει από το κράτος και την Νομαρχία να μην αποθηκεύονται χημικά στην περιοχή.
Το λιγότερο που περιμέναμε ήταν σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, με τον Δήμαρχο πρώτο, να συναντήσει τον κ. Περιφερειάρχη, να του εξηγήσει, να τον ενημερώσει, να δώσει τη μάχη για τα συμφέροντα των συμπολιτών μας. Όμως ο κ. Λογοθέτης δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά. Για την ακρίβεια δεν έκανε απολύτως τίποτα. Σαν να μην τον ενδιαφέρει το θέμα. Ήταν απών και αυτός και η Δημοτική Αρχή του.
Αποτέλεσμα: Ο Περιφερειάρχης ενέκρινε την κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου χημικών σο Σουσάκι.
Που ήταν ο πρώτος δημότης μας; Που ήταν ο αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων; Που ήταν η Δημοτική Αρχή; Μήπως ήταν σε κανένα φεστιβάλ; Μήπως τους έπιασαν οι καλοκαιρινές ζέστες; Μήπως κοιμούνται μακαρίως; Μήπως δεν έχουν καταλάβει που πατούν και τι συμβαίνει; Μήπως γνώριζαν και σκοπίμως δεν έπραξαν τίποτα;
Στα θέματα αυτά δεν χωρά αμέλεια. Η απουσία είναι έγκλημα. Δείχνει ασυνειδησία. Με το μέλλον του τόπου, με τις ζωές των συμπολιτών μας δεν δικαιούται να παίζει κανείς.
Η πόλη αξίζει μία Δημοτική Αρχή που θα την εκπροσωπεί επάξια. Και ένα Δήμαρχο που θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα των δημοτών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypeka/ada/4%CE%99%CE%9E60-2

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων της νέας εγκατάστασης αποθήκευσης και διακίνησης πρώτων υλών χημικής βιομηχανίας της εταιρίας SOUSSAKI LOGISTICS A.Ε. που βρίσκεται εγκατεστημένη στη θέση «Σουσσάκι» του δήμου Αγ. Θεοδώρων νομού Κορινθίας.

    18 Οκτωβρίου 2010!! ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ….ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ;;;; ΟΛΟΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΑΝ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

    Ποιος έδωσε την άδεια? Ο ΔΗΜΟΣ;;; Ποιος ήταν τότε Δήμαρχος όταν εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντολογικοί όροι της η εν λόγο εταιρία;;; Είναι βασικοί ΟΡΟΙ για να εγκριθεί η λειτουργία της. Ποιος την προσέβαλε; Ποιος της έφερε αντιρρήσεις; Ποιος μπορούσε να την προσβάλει;
    Στα 30,31,38,39 φαίνονται οι αντιρρήσεις των αποφάσεων της Κάθε Δημοτικής Αρχής και της Νομαρχίας.
    Ε και;
    Αλήθεια εκτός απο την τρομοκρατία της ενημέρωσης μήπως..λέω μήπως η εταιρία καλύπτει όλους τους περιβαλλοντολογικούς όρους;; Τότε ως προς τι η ανησυχία?
    ότι δεν θα γίνουν όλα όπως λένε; Ακριβώς αυτό είναι και είμαι μαζί σας. Συμφωνώ.
    Αλλά το Κράτος δεν μπορεί να εμποδίσει τη δημιουργία εταιρίας για τοπικιστικούς λόγους.
    Αρα δεν πέφτει κανένας λόγος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Απλά υπάρχει η έκφραση της τοπικής κοινωνίας με το ψήφισμα του κάθε συμβουλίου εάν το θέλει ή όχι. Αλλά τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Απλά ακούσματα, απλά ψηφίσματα. Και ήταν και σύσσωμα. Νομαρχίας και τριών Δήμων.
    Γιατί εάν ήταν η Παρέμβαση θα έκανε τίποτα περισσότερο ή θα φώναζε περισσότερο;
    Σιγά μην σπάσεις κάνα αυγό.( Σας είδαμε και για την Μαρίνα πως υπερασπιστήκατε τους Δημότες σας που έφαγαν την μήνυση. Ευτυχώς που ήταν ο Παύλου και ισορρόπησε λίγο την κατάσταση.) Αφού ο λόγος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καθαρά…εθιμοτυπικός. Μήπως δίνουμε άδεια Λειτουργίας και δεν το ξέρουμε;
    Ότι χρειάζεται προσοχή…συμφωνώ απόλυτα. Ότι χρειάζεται παρακολούθηση..συμφωνώ απόλυτα.
    Αλλά λεονταρισμοί..εκ του ασφαλούς!!
    Αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι αδυνατούν να τολμήσουν να μιλήσουν και ειδικά ο Αντιδήμαρχος. Τελικά ποιος θα μιλήσει θαρραλέα για τα κακώς κείμενα του Δήμου μας;
    Φανταστείτε, στον Δήμο Βιέννης που στο κέντρο της πόλης έχουν καύση σκουπιδιών. Εργοστάσιο για καύση σκουπιδιών. Αλλά ξέχασα εκεί γίνονται όλα καλά και εδώ όλα σκατά.
    Τι θα γινόταν αντίστοιχα στην Ελλάδα εάν στο κέντρο της Αθήνας, Κορίνθου, Λουτρακίου, Αγίων Θεοδώρων, Πάτρας, Θεσσαλονίκης και σε όλα τα μέρη της Ελλάδας προσπαθούσε κάποιος με όλες τις απαιτούμενες άδειες και περιβαλλοντολογικούς όρους διεκδικούσε τέτοια επένδυση. ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ!!
    Αλλά αμέσως όλοι σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας!!!
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ … άλλα λέμε στους μεν άλλα στους δε τελικά άλλα δείχνουμε και πολύ περισσότερο άλλα κάνουμε.
    Τελικά σε όλα καθρεπτίζεται το ΕΓΩ ΜΑΣ.

  2. Είναι γνωστό πως η Δημοτική Αρχή είναι απούσα σχεδόν στα πάντα, αλλά φτάνει πλέον κύριοι της Αντιπολίτευσης να τις φορτώνετε και θέματα που δεν έχουν σχέση μαζί της. Την Μπιρμπίλη ρωτήστε και τον Τζέφρι για τα χημικά, ααααα και αυτόν τον Οικολόγο τον Κορίνθιο που είπε πως το εργοστάσιο θα είναι μια χαρά. Φταίει για πολλά ο Λογοθέτης αλλά και εσείς που τώρα κάνετε πως δήθεν τα ξέρετε όλα, δεν φταίτε πουθενά ? Τότε γιατί χάσατε τόσο εύκολα τις εκλογές ? Αααα έμαθα πως μια προβατίνα έχει πρόβλημα στην πέψη, μήπως και για αυτό φταίει ο Δήμαρχος ?? Από Σωτήρες που θέλουν το καλό μας έχουμε χορτάσει, από αποτελέσματα όμως είμαστε λειψοί.

  3. M ayton to Gkioni den briskeis akri……..
    Etsi gia tin istoria otan itan dimarxos mipos thimatai pios efere to thema stin epifaneia kai pios enimerose toys sinpolites mas stous Agioys?
    Itan o Paylos Paylou.
    Bebaia simera kai pali, o gnostos Gkionis,gia na ypostiriksei oti o Dhmarxos prepei na ta prolabainei ola kai an mi ytoy ksefeygei tipota lismonei ton Paylou kai oti o idios san Dimarxos Loytrakiou den pire xampari ti synebaine….
    Alla bebaia gia ton k Gkioni allo pleiopsifia kai allo meiopsifia

  4. θα πρεπει με τους πιο επιεικεις ορους η σημερινη δημοτικη αρχη να ωχρια ,να μη μιλα και να τρεχει εστω και εκ των υστερων να περισωσει ,ο,τι και αν , μπορει την τελευταια υστατη στιγμη .
    Καποιος αναφερθηκε ,για τους περιβαλλοντολογικους ορους ,οτι εγιναν επι δημαρχιας κ. Γκιωνη.
    Προφανως ,ο προαναφερομενος ,δεν γνωριζει οτι ,η αδεια λειτουργειας ,οιασδηποτε βιομηχανιας ,διδεται απο το υπουργειο Βιομηχανιας και αναπτυξης ,και απο την περιφερεια ,ο δημος στην προκειμενη ,δεν νομοθετει ,αλλα μπορει ομως να αντιδρασει ,κανοντας ματ κινησεις .
    Ο τ. δημαρχος Γκιωνης ,συνεχως και αδιαλλιπτως ,εκρουε τον κωδωνα του κινδυνου ,και μεσα στα δημοτικα συμβουλια ,και κανοντας αναρτησεις , ,τους ελεγε σταθερα να προσεξουν ,μη χασουν την μπαλλα ,παρ ολα αυτα " φωνη βοωντος εν τη ερημω " ,με τα ιδια μου τα αυτια τον ειχα ακουσει παμπολλες φορες .
    Περασε ,πολυτιμος και ουσιωδης χρονος ,που λειτουργησε εις βαρος μας ,εμας και των παιδιων μας .
    Που ,ηταν η δημοτικη αρχη ? Εκανε ,αυτο που κανει καλα παντα , δημοσιες σχεσεις η" κανω λαθος ?
    Και επισης να σας ενημερωσω ,πως οι εκαστοτε 'ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΡΟΙ " οιασδηποτε επιχειρησης ειναι μα.ι.μου ,ουδεποτε τηρουντε ,τις αναφερουν για να παρουν την αδεια ,με πουλημενους τσιρακια οικολογους ,που υποτιθεται τις εγκρινουν ,και ολα βαινουν καλως ,και μετα οι κ. βιομηχανοι ,με γνωμονα πρωτα το ιδιο κερδος ,να μας γραψουν στα παλαια των υποδηματων τους ,και να αλωσουν τις ζωες μας και τις ψυχες μας .
    Αυτο ,δεν θα περασει ,πρεπει ολοι να αντιδρασουμε ,να παρουμε τις τυχες μας στα χερια μας .
    Με υπερμετρη αγανακτηση ,στο φαντασμα του χημικου πολεμιου γειτονα μας ,και στην νυν δημοτικη αρχη .
    Να σας χαιρεμαστε ,παντα στο πλευρο μας και στα συμφεροντα του τοπου μας .
    ευχαριστω

  5. O Λογοθέτης θα είναι περήφανος που επί των ημερών του, ως δήμαρχος, όσο και επί των ημερών της δικής του κυβέρνησης, θα γίνει η επένδυση αυτή. Κάτι θα αφήσει σαν έργο να τον θυμούνται ιδιαίτερα οι Αγιοθοδωρίτες. Νομίζω πως ήδη "έκλεισε" σαν δήμαρχος. Να τον χαιρόμαστε!

  6. Κύριε κουασιμόδε για πες μας τις ΜΑΤ κινήσεις!!!
    Ότι πρέπει να επαγρυπνεί η κάθε αρχή συμφωνώ. Αλλά να τα μηδενίζουμε όλα δε οδηγεί πουθενά.
    Ακριβώς όπως είπες την άδεια δεν την παίρνει από τον δήμο καλό θα ήταν να γνωρίζουμε αρκετά περισσότερα.

  7. Η 6μηνη απραξία της δημοτικής αρχής είναι μείζων θέμα.
    Ανακολουθία λόγων και έργων παρατηρείται στη δημοτική αρχή αν και πέρασαν έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.
    Η εικόνα που εμφανίζει ο νέος Καλλικρατικός δήμος είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών που είχε καλλιεργήσει η ίδια η παράταξη του Δημάρχου προεκλογικά
    Οι "κορώνες" που εκτόξευε τότε και τα αμέτρητα "θα" που αφειδώς μοίραζε έχουν ξεχαστεί στη δίνη της γενικότερης κρίσης ,αλλά κυρίως της απραξίας που διακατέχει την δημοτική αρχή.
    Το μόνο που με συνέπεια συνεχίζει είναι η καταγγελιομανία εναντίον της δημοτικής αρχής Γκιώνη.
    Κι ενώ ως ένα βαθμό θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε ας πούμε την έλλειψη νέων έργων,αφού τα οικονομικά του κράτους είναι σε μαύρο χάλι και ακόμη και το ΕΣΠΑ δεν….περπατά,αδικαιολόγητη όμως είναι η παντελής απραξία που παρουσιάζει ο δήμος σε μικρά καθημερινά έργα,που όμως βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών.

    ΥΓ 10:42 για την δυσπεψία της προβατίνας να συμβουλευτείς κτηνίατρο,εκτός κι αν πιστεύεις ότι μπορεί το πρόβλημα να το λύσει ο δήμαρχος.
    8:31 μήπως ξέχασες να βάλεις την υπογραφή σου??

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog