Δήμαρχος; Απών! Δημοτική αρχή; Απούσα!

Θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τα ψέματα τα Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου; Θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με την απουσία του κ. Λογοθέτη από κάθε προσπάθεια προβολής και αναβάθμισης του τόπου μας; Θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε και με την απουσία τους από τους αγώνες για την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας;

Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών είχε προειδοποιήσει ότι ο Περιφερειάχης κ. Π. Τατούλης θα εγκρίνει την κατασκευή του εργοστασίου με τα χημικά στο Σουσάκι. Μία χημική «βόμβα» μερικά μέτρα από τα σπίτια μας, σε μία περιοχή των Αγίων Θεοδώρων που είναι ήδη υποβαθμισμένη. Και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας και ο Δήμος Αγίων Θεοδώρων είχαν ζητήσει από το κράτος και την Νομαρχία να μην αποθηκεύονται χημικά στην περιοχή.
Το λιγότερο που περιμέναμε ήταν σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, με τον Δήμαρχο πρώτο, να συναντήσει τον κ. Περιφερειάρχη, να του εξηγήσει, να τον ενημερώσει, να δώσει τη μάχη για τα συμφέροντα των συμπολιτών μας. Όμως ο κ. Λογοθέτης δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά. Για την ακρίβεια δεν έκανε απολύτως τίποτα. Σαν να μην τον ενδιαφέρει το θέμα. Ήταν απών και αυτός και η Δημοτική Αρχή του.
Αποτέλεσμα: Ο Περιφερειάρχης ενέκρινε την κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου χημικών σο Σουσάκι.
Που ήταν ο πρώτος δημότης μας; Που ήταν ο αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων; Που ήταν η Δημοτική Αρχή; Μήπως ήταν σε κανένα φεστιβάλ; Μήπως τους έπιασαν οι καλοκαιρινές ζέστες; Μήπως κοιμούνται μακαρίως; Μήπως δεν έχουν καταλάβει που πατούν και τι συμβαίνει; Μήπως γνώριζαν και σκοπίμως δεν έπραξαν τίποτα;
Στα θέματα αυτά δεν χωρά αμέλεια. Η απουσία είναι έγκλημα. Δείχνει ασυνειδησία. Με το μέλλον του τόπου, με τις ζωές των συμπολιτών μας δεν δικαιούται να παίζει κανείς.
Η πόλη αξίζει μία Δημοτική Αρχή που θα την εκπροσωπεί επάξια. Και ένα Δήμαρχο που θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα των δημοτών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ