Η μικρή υποχώρηση του υδραργύρου σήμερα, αύριο και μεθάυριο θα είναι προσωρινή καθώς από την Παρασκευή έρχεται νέο κύμα ζέστης.
Πιο αναλυτικά…

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ
Αίθριος θα είναι ο ουρανός. Όμως το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και κυρίως στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία και Θράκη περιμένουμε βροχές και μπόρες κυρίως στα βουνά, όπως και αργότερα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι στη στεριά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο θα διατηρηθεί το μελτεμάκι μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Στις νοτιότερες περιοχές δε θα έχουν τόση αίσθηση της πτώσης της θερμοκρασίας.

ΠΕΜΠΤΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά πάλι θα συννεφιάσει οπότε υπάρχει πιθανότητα στα βουνά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας να έχουμε πρόσκαιρες μπόρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, το μελτέμι αρχίζει και εξασθενεί θα φτάσει τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε σταδιακή άνοδο του υδραργύρου που θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς και την Κυριακή ενδεχομένως τους 39 βαθμούς κελσίου ακόμη και στην Αθήνα.

ΑΤΤΙΚΗ
Αίθριος ο καιρός σήμερα, αύριο και την Πέμπτη. Η θερμοκρασία γύρω στους 36 βαθμούς κελσίου.
Την Παρασκευή θα φτάσει τους 37 βαθμούς και έπεται συνέχεια καθώς το Σάββατο και την Κυριακή θα ανέβει ακόμη περισσότερο.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.gscp.gr) για αύριο Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας, Ικαρίας, Σάμου και Χίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

newsit.gr