Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Ρωσία ξανανοίγει τα σύνορά της στα ελληνικά λαχανικά

- Advertisement -

Η άρση της απαγόρευσης ισχύει από σήμερα και αφορά οπωροκηπευτικά, που διαθέτουν “πιστοποιητικά, τα οποία εγγυώνται την ασφάλειά τους.

Οι ρωσικές Αρχές ακύρωσαν την απαγόρευση για την εισαγωγή κάθε είδους οπωροκηπευτικών από την Ελλάδα και την Τσεχία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Υπηρεσίας προστασίας των καταναλωτών.

Η άρση της απαγόρευσης ισχύει από σήμερα και αφορά οπωροκηπευτικά, που διαθέτουν “πιστοποιητικά, τα οποία εγγυώνται την ασφάλειά τους, για κάθε παρτίδα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αρμόδιας ομοσπονδιακής υπηρεσίας της Ρωσίας, η οποία χαρακτηρίζει ως “ειδικό καθεστώς” τη διαδικασία αυτή, που θα διαρκέσει όσο παρουσιάζονται κρούσματα της αιμορραγικής επιδημίας σε ευρωπαϊκές χώρες.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι χώρες της ΕΕ από τις οποίες επιτρέπεται πλέον η εισαγωγή λαχανικών είναι εν συνόλω έξι (επίσης Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία), ενώ άλλες οκτώ χώρες “είναι στη λίστα αναμονής”, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας υγειονομικό αρχίατρο Γκενάντι Ονίσενκο και τα στοιχεία τους μελετώνται, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

“Το πιθανότερο είναι η επόμενη χώρα, που θα βγει
 από τη λίστα να είναι η Πολωνία”, σημειώνει το πρακτορείο.
*newsit.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog