Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Απολύτως λογική η τιμωρία της Ιταλίας»

- Advertisement -

Απολύτως λογική θεωρεί
την «τιμωρία» της Ιταλίας από την αγορά ο καταξιωμένος Γερμανός οικονομολόγος, Χανς Πίτερ Μπούργκχοφ, ο οποίος επισημαίνει στη συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ότι η ισχυρή αυτή «προειδοποίηση» ήρθε καθυστερημένα από την αγορά.
Ο καθηγητής Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών στο Πανεπιστημίο του Χόχενχαϊμ δηλώνει θορυβημένος από την περιορισμένη βαρύτητα που δίνουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης στη δημοσιονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, γεγονός που υποδεικνύει ότι η Ιταλία επιλέγει να βρίσκεται ξεκομμένη από την πραγματικότητα. Οι κεφαλαιαγορές δεν δίνουν άλλα περιθώρια, τονίζει.
Ωστόσο, θεωρεί ότι η Ιταλία έχει ένα μεγάλο ατού: όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να διασωθεί. «Η λογική που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να δοθούν κάποια χρήματα και το πρόβλημα θα λυθεί, δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτή την περίπτωση. Όλοι γνωρίζουν ότι η Ιταλία πρέπει να λύσει μόνη της τα προβλήματά της», επισημαίνει ο καθηγητής.
Για την επίλυση της κρίσης, ο Μπούργκχοφ τονίζει ότι χρειάζονται αξιόπιστα μέτρα περικοπών και αυστηρή εισοδηματική πολιτική εκ μέρους της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της αποτελεσματικότερης πάταξης της φοροδιαφυγής.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog