Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πίστα Formula 1 στον Πειραιά;

- Advertisement -

Το σχέδιο για τη χωροθέτηση πίστας Formula 1…
στην περιοχή του Πειραιά παρουσιάστηκε από τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Λουκά Τζανή.

Τη μελέτη χωροθέτησης πίστας Formula 1, στην περιοχή του Πειραιά, παρουσίασε σήμερα (14/7) επίσημα ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής.
«Στόχος μας είναι να μεταμορφώσουμε το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα σε πόλο έλξης για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να δημιουργήσουμε μία νέα πηγή εσόδων για τους κατοίκους», είπε ο δήμαρχος για την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 18 μήνες με δική του πρωτοβουλία και την ανιδιοτελή βοήθεια του αρχιτέκτονα Θανάση Παπαθεοδώρου.
«Η χρηματοδότηση του έργου κόστους 100 εκατ. ευρώ θα γίνει μέσω του προγράμματος ΤΖΕΣΙΚΑ, που περιλαμβάνεται στο ΕΣΠΑ», είπε ο κ. Τζανής και πρόσθεσε: «Προβλέπεται συμμετοχή του κράτους κατά 50% και ισόποση συμμετοχή των ιδιωτών. Η νέα πίστα θα δημιουργήσει 3.500 νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, θα συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και στην αύξηση του πρασίνου κατά 250 στρέμματα».
Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να κατατεθεί η πρόταση στη FIA, ενώ ήδη έχει υπάρξει θετική ανταπόκριση από το υπουργείο Ανάπτυξης και την Περιφέρεια.
Σε σχέση με τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες, το 2005 και το 2008, ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ, Βασίλης Δεσποτόπουλος, επισήμανε ότι «τώρα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να αποκτήσει η Ελλάδα μία πίστα διεθνών προδιαγραφών».
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο βουλευτής Χανίων, Σήφης Βαλύρακης, ο οποίος χαρακτήρισε το εγχείρημα «μία μεγάλη πρόκληση, που δείχνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει όραμα και παλεύει για καλύτερες ημέρες».
onsports.gr
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog