Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με γεμάτη ατζέντα φτάνει το βράδυ η Κλίντον

- Advertisement -

Στην Αθήνα
φθάνει σήμερα το βράδυ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, μετά την επίσκεψή της στην Τουρκία, όπου συμμετείχε στη σύνοδο της ομάδας Επαφής για τη Λιβύη.

Στην τριήμερη παραμονή της στη χώρα μας, η κ. Κλίντον θα έχει συναντήσεις, αύριο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον ομόλογό της υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στις 15.55 το απόγευμα της Κυριακής και τη Δευτέρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη θεματολογία των συζητήσεων βασικό ρόλο θα έχουν τα ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση και τις επενδύσεις.

Οι εξελίξεις στη Λιβύη (ιδιαίτερα μετά από την απόφαση της Κωνσταντινούπολης, όπου η Ομάδα Επαφής νομιμοποίησε ως διεθνή συνομιλητή το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, αίροντας τη νομιμοποίησή της από τον Μ. Καντάφι), αλλά και στο Μεσανατολικό – όπου στη σύνοδο του Κουαρτέτου διεφάνη ότι δεν υπάρχουν προοπτικές αναθέρμανσης των ειρηνευτικών συνομιλιών – θα είναι επίσης δύο από τα βασικά θέματα των συζητήσεων.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν και τα ζητήματα που ιδιαιτέρως ενδιαφέρουν τη χώρα μας. Το Κυπριακό, ενόψει της τριμερούς συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ τον Οκτώβριο στη Ν.Υόρκη, τα ελληνοτουρκικά, αλλά και οι εξελίξεις που σχετίζονται με την ΠΓΔΜ. Τέλος, οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, είναι θέμα προς συζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια ιδιαίτερα λεπτή φάση των εξελίξεων που αφορούν τη διαχείριση της κρίσης, που όμως συμπίπτει και με μια εξίσου δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση Ομπάμα.

Δεδομένου, ότι ως τις 2 Αυγούστου θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί με τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο, το ανώτατο όριο ομοσπονδιακού δανεισμού, αλλιώς επέρχεται παύση πληρωμών.

Εν τω μεταξύ, με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και χαρά υποδέχθηκε το Φανάρι την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, μια παλαιά γνώριμη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο πρωτοσύγκελος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και οι διάκονοι της πατριαρχικής αυλής υποδέχθηκαν την Αμερικανίδα υπουργό στην εξωτερική πύλη του Πατριαρχείου και την οδήγησαν στον πατριαρχικό οίκο.

Η κ. Κλίντον ανήλθε την κλίμακα του Οίκου, στην κορυφή της οποίας την υποδέχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος για να την οδηγήσει στο πατριαρχικό γραφείο.

Στη συνέχεια, άρχισε η κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στην οποία παρίστατο ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής και ο αρχιγραμματέας της Συνόδου.

Ιδιαίτερη προσοχή είχε δοθεί στην προετοιμασία και τα μέτρα ασφαλείας, κατά την έλευση της Αμερικανίδας υπουργού στο Φανάρι.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog