επαγγελματικοί ψεκασμοί ΜΑΤ

Ανάρπαστοι έχουν γίνει οι άνδρες των ΜΑΤ, μετά τις πρόσφατες επιδείξεις δύναμης που συνοδεύτηκαν από την ρίψη τόνων απαγορευμένων χημικών και δακρυγόνων στην ειρηνική συγκέντρωση των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα.
Αγροτικές οργανώσεις από  χώρες της Αφρικής, της Ασίας, της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση ανδρών των ΜΑΤ, προκειμένου να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους με ψεκασμό εντομοκτόνων και ζιζανιοκτόνων (Βέλιουρα, Αγριάδα, Δάκο, Μουχρίτσα) από ειδικευμένους επαγγελματίες.

επαγγελματικοί ψεκασμοί ΜΑΤ

Σε χτεσινή δήλωσή του, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αφρικής, είπε χαρακτηριστικά: “Δεν έχουμε δει ποτέ ξανά ανθρώπους να χειρίζονται με τόση αποτελεσματικότητα και ακρίβεια χημικά και συστήματα ψεκασμού και μάλιστα σε κινούμενους στόχους  και σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες. Κάνουμε έκκληση προς τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου να συμφωνήσει στην προσωρινή αποδέσμευση των μονάδων των ΜΑΤ και στην διάθεσή τους προς όφελος της παγκόσμιας αγροτικής ανάπτυξης και ευημερίας.
Οι ίδιοι οι “εργαζόμενοι” των ΜΑΤ εμφανίστηκαν πολύ ευχαριστημένοι με την τροπή της όλης υπόθεσης καθώς θα δουν το έργο τους να αποδίδει κυριολεκτικά καρπούς. Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον εκπρόσωπο των ΜΑΤ, εάν πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν στην νέα τους αποστολή, είπε: “Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; Απλά θα βλέπουμε τα ζιζάνια για διαδηλωτές και τους καρπούς για κουκουλοφόρους… και όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους”.
*epicnews.gr