Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ….ΚΕΡΑΤΕΑΣ.

- Advertisement -

Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν από κόσμο.
Για ποιά συμμετοχή της Τοπικής αλλά και της Δημοτικής κοινωνίας στην Λαϊκή Συνέλευση για τα χημικά , μιλάμε Κυρίες και Κύριοι, όταν θα έπρεπε ο κόσμος μας να κατακλύσει το Γήπεδο μέσα και έξω ?

Αν οι τοπικές κοινωνίες δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα ζωής , το περιβάλλον και το μέλλον των παιδιών τους ,ουσιαστικά όταν πρόκειται ακόμη και για την τοπική επιβίωση, τότε τι άλλο πρέπει να τις συγκινεί για να αντιδράσουν δυναμικά ? Βαρεθήκαν να ακούν τυμπανοκρουσίες και τα διαχρονικά ΘΑ, και ΘΑ, και ΘΑ ? Χάσανε την εμπιστοσύνη στους πολιτικάντηδες που μας έφτασαν εδώ ? Δεν έγινε καλή κινητοποίηση ?
Φταίει η αδιαφορία και το συνηθισμένο , Δεν βαριέσαι ας τρέξουν οι άλλοι ? ΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΟΥΜΕ.

Που ήταν οι κοινωνικοί φορείς του Δήμου , Που ήταν οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, Που ήταν οι εμπορικοί και λοιποί σύλλογοι του Δήμου , που ήταν τέλος πάντων οι άμεσα θιγόμενοι ? Συμμετείχαν μόνον ολίγοι και κυρίως αυτοί που τους ενδιαφέρει το καυτό αυτό θέμα.

Που ήταν οι βουλευτές του νομού Κορινθίας ? ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ να πάνε ΚΟΝΤΡΑ Σε Κυβερνητική πολιτική και στην απόφαση της κατ ΄ευφημισμό Οικολόγου πρώην Υπουργού ? Κάποιος η κάποιοι έστειλαν επιστολή !!!! Απλώς ,Δικαιολογίες. ΕΔΩ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙΣ κύριε Βουλευτά ότι τιμάς την ψήφο αυτών που σε έστειλαν στο Κοινοβούλιο να εκπροσωπείς επάξια. ΣΕ ΘΕΛΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ , δίπλα στον Δήμαρχο και τους Αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων, δίπλα στην κοινωνία τις δύσκολες για τον τόπο μου ώρες. Σε ΘΕΛΩ στην πρώτη γραμμή και όχι σφυρίζοντας από πίσω η πλαγίως .

Ελπίζω το Δημοτικό Συμβούλιο ,με όλες τις παρατάξεις που το εκπροσωπούν, χωρίς φόβο και αναλογισμό όποιου πολιτικού κόστους να υλοποιήσουν την πρόταση του συντοπίτη μας Άρη Κωσταντή στο Τοπικό Συμβούλιο της Παρασκευής 15.7.2011 και να τους κηρύξουν, ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ. ΙΔΩΜΕΝ και ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ.

ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ, Χθες Κυριακή 17.7.2011, χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία να δοθεί δυναμική , σύσσωμη, αποτελεσματική και αδιαπραγμάτευτη απάντηση στην εγκληματική πρόκληση της Περιφέρειας που ενέκρινε την χορήγηση αδείας στην περί ου ο λόγος εταιρεία, παρακάμπτοντας, διαγράφοντας και γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια το λαϊκό αίσθημα, τους τοπικούς παράγοντες, Δημάρχους , Δημοτικά Συμβούλια και όλον τον κόσμο που αντιτίθεται δικαίως στην μη εγκατάστασή της .

Καλές οι προτάσεις για τις ενέργειες που θα γίνουν και φυσικά θα ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ και όχι στον καναπέ, αλλά πιστεύω ότι δεν αρκούν μόνο αυτές.
Νομικά, η περίπτωση της ανάκλησης θα είναι πολύ δύσκολη δεδομένου ότι τόσο για την Κυβέρνηση, το Υπουργείο αλλά και την Περιφέρεια τίθεται θέμα κύρους και αξιοπιστίας όσο και διότι μία υποχώρησή τους ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες παρόμοιες καταστάσεις στον Ελλαδικό χώρο. Εάν βέβαια χρειαστεί και Προεδρικό διάταγμα που κατά βάση έτσι πρέπει να γίνει, η ΑΡΣΗ φαντάζει απίθανη. Όμως η ΕΛΠΙΔΑ πάντα ΠΕΘΑΙΝΕΙ τελευταία.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΣΤΕ,
Κύριε Δήμαρχε , Κύριοι Επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων, Κύριοι αρμόδιοι της Συντονιστικής Επιτροπής για την διεξαγωγή και συγχρονισμό του αγώνα, ΟΛΟΙ οι φορείς μηδενός εξαιρουμένου, και ΟΛΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, πρέπει να καταλάβουμε ότι Για να γίνει ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ, ΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ, ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ και ΝΑ ΕΝΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ αυτού του ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ, ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ στο Δήμο μας ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ… ΚΕΡΑΤΕΑΣ.

Σταύρος Καβαλλάρης
Πρόεδρος Ε.Ε.Σ Αγίων Θεοδώρων

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βαρέθηκε ο κόσμος να ακούει ξύλινους λόγους και πρέπει κάποτε αυτοί που έχουν εκλεγεί να κάνουν το καθήκον τους χωρίς τυμπανοκρουσίες και βαστάζους που θα τους χειροκροτούν κάθε φορά που καταπίνουν μια έστω γουλιά νερό. Ο κόσμος δεν είναι δυνατόν να κάνει πάντα τον χαμάλη και να τρέχει να ξελασπώνει την ανεπάρκεια των Αρχόντων του. Οι λαϊκές συνελεύσεις είναι τόσο ξεπερασμένες όσο και τα εσώρουχα των προγιαγιάδων μας. Οι λαϊκές συνελεύσεις είναι ένα φθηνό πολιτικό κόλπο που στον 21 αιώνα μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν.

  2. Με πόσους να γίνει με …3 ή με 5 ανθρώπους; Δυστυχώς αυτό συμβαίνει αγαπητέ Σταύρο. Και εάν πέσει κανα χημικό…τότε θα μείνεις εσύ και ο ΚΟΥΚΟΣ.
    Δυστυχώς πολίτες του κουτσομπολιού και του καφενείου ΕΙΜΑΣΤΕ. ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ…ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ.
    Ταβλι, δηλωτή, ξερή και καφεδάκι.
    Απο τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.(σχήμα λόγου τελευταίος).
    Μάλλον τον προτελευταίο γιατί τελευταίος και ενεργός είσαι εσύ. Εμάς μας τρώνε τα σκουλήκια της μιζέριας μας και της άγνοιας σε όλα…αλλά ταυτόχρονα της άποψης και του ξερόλα.
    Δεν υπάρχει αρετή και τόλμη σε κανέναν. Εκ του ασφαλούς όλοι κινούνται.

  3. Απλες διαπιστωσεις:
    Την τελευταια 10ετια η Motor Oil, προσθεσε δυο μοναδες διύλισης, με απλα λογια για να μην δυσκολευτείτε, προσθεσε 2 δυιλιστηρια στην περιοχη! Που εισασταν ολοι εσεις, υπερασπιστες του πολιτη και του περιβαλλοντος? Βλεπετε το δεντρο και δεν βλεπετε το δασος?
    Σας ενοχλει οτι κατω απο ηφαιστειο δινει αδεια η Μπιρμπιλη για μοναδες αποθηκευσης χημικων, ενω δεν σας ενοχλησε που περνα στο ιδιο σημειο, αγωγος φυσικου αεριου, μοναδα παραγωγης ρευματος, δυιλιστηρια κλπ. κλπ.
    Υποκρισια λεγεται αυτο? Πως λεγεται?
    Ο λαος ψηφιζει εκπροσωπους να τον αντιπροσωπευουν και οταν αυτοι εκτιθενται γιατι ουσιαστικα στα σοβαρα θεματα του τοπου ειναι ανυπαρκτοι, μεταθετουν το βαρος παλι στην λαϊκη πλειοψηφία… απαραδεκτο…
    Εν ετει 2011, πριν λιγες μερες, μαλωναμε για τα σκουπιδια, για το νερο, για τις εκδηλωσεις του ενιαιου Δημου, ΔΑΕΤ – ΔΗΚΕΠΑΘ, SPA, συμβασιουχοι κλπ., πως μπορουμε να αντιμετωπισουμε σοβαροτερες καταστασεις οταν δεν δινονται λυσεις στα απλα ζητηματα?

  4. s-spinos:

    μόνο ένας τρόπος υπάρχει αγαπητέ των 12:53, και τον έχει
    πει ο Βαλαωρίτης πριν πολλά χρόνια!!!

    "Πάρε ένα σβώλο Μήτρο,
    και διώξε κείνα τα σκυλιά που μου χαλούν το φύτρο"

    με άλλα λόγια πιο σύγχρονα,ή παίρνουμε τη ζωή και τις
    τύχες μας στα χέρια μας,ή τους αφήνουμε και μας πηδάνε
    άλλη λύση δεν υπάρχει. διαλέγουμε και παίρνουμε!.

  5. Συμφωνώ με την τοποθέτηση του 12:53. Είναι απλές σκέψεις ορθής και ουσιαστικής λειτουργίας του Δήμου.
    Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι πίσω.
    Πίσω κοιτάς για να δείς λάθη και προσπαθείς να μην επαναληφθούν.
    Μιλάει για οργάνωση και διοίκηση που έχουμε να την δούμε πολλά πολλά χρόνια στον Δήμο μας.
    Φανταστείτε να είμαστε σαν τον Δήμο Αθηναίων. Το δημοτικό Συμβούλιο θα ξεκίναγε Δευτέρα και θα τελείωνε Παρασκευή της επόμενης εβδομάδας.
    Δουλειά να έχουμε να λέμε.

    Το πρόβλημα έχει να κάνει με την δομή και την οργάνωση του Δήμου μας.

    Ενας Απλός Πολίτης..

  6. "Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν", ο 12:53 χωρις πολλες φαμφαρες των πολιτικαντιδων ευρεως φασματος που ειναι της μοδας τωρα τελευταια, ειπε τα πραγματα με το ονομα τους…!

  7. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝΕΚΡΙΝΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΠΡΑΘΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΘΗΚΕ 1/7/11 ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4/7/11 ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 2 ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ 1 ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΔΕΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ? Η ΘΑ ΛΕΕΙ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ.

  8. θα απαντήσει κανείς στο ερώτημα για το αιολικό πάρκο που έθεσε ο προηγούμενος δημότης ? Μας πήραν τα σκατά σβάρνα κύριοι δημοτικοί άρχοντες ? Το ένα θέμα θα σκάει πίσω από το άλλο ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog