Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μέρκελ: Xωρίς θεαματική λύση για την Ελλάδα η Σύνοδος

- Advertisement -

Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης,
που θα γίνει την Πέμπτη, δεν θα αποτελέσει το τελικό βήμα στην επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, εκτίμησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ η γερμανίδα αξιωματούχος ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν, σημειώνοντας ότι δεν περιμένει «ένα θεαματικό αποτέλεσμα που θα λύσει όλα τα προβλήματα».
Χείρα συνεργασίας από το SPD
Την ίδια ώρα, μετά από τις επανειλημμένες επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον της καγκελαρίου για ολιγωρία και λαϊκισμό, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, αποφάσισε να αναθεωρήσει τη στάση του, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στην Ευρώπη δεν επιτρέπει μικροκομματικές διαμάχες.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της τρόικας του κόμματος, του προέδρου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, του επικεφαλής της Κ.Ο. Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και του πρώην υπ. Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ, το SPD έτεινε χείρα συνεργασίας προς την κυβέρνηση συνασπισμού.
«Πρόκειται για το οικονομικό και πολιτικό μέλλον της Ευρώπης, το οποίο δεν είναι δυνατόν να διακυβευθεί από το φόβο μη δημοφιλών αποφάσεων, ούτε από τις ενδοκομματικές μικροδιαμάχες του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά ούτε ασφαλώς από τη διαμάχη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πρόεδρος του SPD.
Τόνισε ακόμη η κατάσταση εξελίσσεται σε μια πραγματικά σοβαρή κρίση, γι’ αυτό, όπως είπε, «προσφέρουμε ξεκάθαρα τη συνεργασία μας».

Πηγές: Reuters, Deutsche Welle

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog