Κόρινθος, 20 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) άτομα ύστερα από αστυνομική επιχείρηση στην Κόρινθο.
Πρόκειται για δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες και ένα (1) αλλοδαπό κατηγορούμενο για κλοπή
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στον παλιό Ο.Σ.Ε Κορίνθου κατά την οποία συνελήφθησαν δεκατρείς (13) μη νόμιμοι μετανάστες και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας για κλοπή.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω αλλοδαποί υπήκοοι χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα ακινητοποιημένα και παροπλισμένα βαγόνια του Ο.Σ.Ε και συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη Αστυνομική Επιχείρηση, διότι διέμεναν παράνομα στην Χώρα.
Επιπρόσθετα συνελήφθη και ένας (1) 42χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας διότι κατελήφθη να έχει στην κατοχή του ένα (1) μοτέρ, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε αφαιρέσει από αποθήκη του Ο.Σ.Ε κατά το χρονικό διάστημα από 01-07-2011 έως και σήμερα.
Στην συνέχεια με την συνδρομή υπαλλήλων του Δήμου Κορίνθου απομακρύνθηκαν αντικείμενα, που υπήρχαν εντός των βαγονιών, ενώ υπάλληλοι του Ο.Σ.Ε ξεκίνησαν την σφράγιση αυτών.
Σε βάρος των δεκατριών (13) αλλοδαπών εκδόθηκαν αποφάσεις απομάκρυνσής τους από την χώρα με κράτηση, ενώ ο 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, με την δικογραφία που σχηματίστηκε θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κορίνθου.