Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Κόντρες”… για τα Greeklish

- Advertisement -

Μία μεγάλη κουβέντα ξεκίνησε χθες στην εκπομπή Escape της ΕΤ1, εκείνη των greeklish…
 Στους καλεσμένους της σημερινής εκπομπή ήταν ο καθηγητής γλωσσολογίας στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Μοσχονάς, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Χριστόφορος Κάσδαγλης, ο Νίκος Χατζόπουλος από τις εκδόσεις οξυ που έχει εκδώσει βιβλίο σε greeklish. Στη συζήτηση συμμετείχε μέσω βιντεοκλήσης και ο Χρήστος Κιούσης από τους Ράδιο Αρβύλα, οι οποίοι λίγο καιρό πριν τελειώσει η εκπομπή τους ξεκίνησαν μία εκστρατεία ενάντια στα Greeklish.

Μιλώντας από διαφορετική σκοπιά ο καθένας – ενδιαφέρουσες ωστόσο όλων οι τοποθετήσεις – φάνηκε να συγκρούονται συχνά οι απόψεις τους γύρω από το αν τα greeklish υποβαθμίζουν την ελληνική γλώσσα, αν αυτή κινδυνεύει, τι σημαίνει ελληνική γλώσσα και κατά πόσο είναι θεμιτή ή όχι η “απαγόρευση” στο να εκφράζονται κάποιοι στο γραπτό τους λόγο όπως επιθυμούν.

Παράλληλα στο facebook στη σελίδα της εκπομπής διεξήχθη ψηφοφορία στην οποία οι τηλεθεατές της εκπομπής μπορούσαν να ψηφίζουν για το αν είναι υπερ ή κατά των Greeklish.

Εσάς ποια είναι η άποψή σας;

Δείτε ακόμα την τοποθέτηση του Χρήστου Κιούση στο θέμα:

*zappit.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα greeklish είναι το αποτέλεσμα για ένα λαό που έχει αυτοαποριφθεί. Ενός λαού που έχει απορρίψει τη μουσική του κουλτούρα και όχι μόνον. Μιας χώρας που σε κανένα μπαρ ή καφετέρια δεν ακούγεται πλέον Ελληνική μουσική. Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη «χρεοκοπία μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog