Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χημικά και ένταση έξω από το υπ. Υποδομών – Ακαρπη η συνάντηση με Ραγκούση – Πορεία στην Θεσσαλονίκη – Ανοικτές οι μπάρες στα διόδια στην Αχαϊα

- Advertisement -

– Κυκλοφοριακό χάος στην Θεσσαλονίκη
– Tουρίστες σέρνουν τις βαλίτσες τους από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου
– Mποτιλιαρίσματα σε άλλες πόλεις από τους ιδιοκτήτες ταξί
– Bουλιάζει μέρα με την ημέρα ο τουρισμός από τις κινητοποιήσεις…

Δεκάδες μπουκάλια με νερό πέταξαν οι ταξιτζήδες προς το υπουργείο Υποδομών μόλις ο πρόεδρός τους ανακοίνωσε οτι η συναντηση με τον Γιάννη Ραγκούση απέβη άκαρπη.
Οι ιδιοκτήτες ταξί ζήτησαν 6μηνο διαλόγου με την κυβέρνηση, όμως η απάντηση που πήραν ήταν αρνητική.
Ακόμα και τώρα η ένταση είναι μεγάλη και έτσι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι οποίες μάλιστα θα είναι και απροειδοποίητες.

Ταξιτζήδες της Θεσσαλονίκης κάνουν πορεία με τα οχήματά τους στο κέντρο της πόλης, ενώ από τις 11 είναι ανοιχτές οι μπάρες σε Ρίο και εθνική Πατρών Αθηνών από τους ταξιτζήδες της Αχαϊας. Επίσης και σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου, έχουν αποκλείσει το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”, του Ηρακλείου.
Η ταλαιπωρία των τουριστών είναι μεγάλη, καθώς περπατούν με τις βαλίτσες για εκατοντάδες μέτρα μέχρι τα λεωφορεία, ενώ οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων προειδοποιούν πως η ουρά των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων από το αεροδρόμιο και κατά μήκος της εθνικής οδού εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος.

  Λίγο πριν δει τον υπουργό Υποδομών αντιπροσωπεία του συνδικάτου των ταξί, παιδιά ιδιοκτητών μοίρασαν λουλούδια στους αστυνομικούς.

Στην Αχαϊα οι ιδιοκτητες ταξί του νομού αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας θα σηκώσουν στις 11 το πρωί τις μπάρες στα διόδια της Γέφυρας του Ρίου και στα διόδια επι της εθνικής οδού.
 

Αργότερα σήμερα, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου.
Για άλλη μια μέρα λοιπόν η χώρα θα βρεθεί στο χάος με τον τουρισμό να δέχεται το τελειωτικό του χτύπημα! Χιλιάδες τουρίστες φτάνουν στην χώρα μας και ειδικά στα νησιά και αναγκάζονται να περπατάνε χιλιόμετρα με τις αποσκευές στα χέρια χωρίς να γνωρίζουν που θα πάνε.
Χθες το πρωί απέκλεισαν για δεύτερη ημέρα κομβικά σημεία. Κεντρικοί δρόμοι, αεροδρόμια και λιμάνια ήταν και χθες έρμαιο των ταξιτζήδων.
  
Πολιτική αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με αφορμή τις απεργίες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν τις συνέπειες της κινητοποίησής τους στην οικονομία. Συνάμα, ζήτησε από την ΝΔ να πάρει θέση υπεύθυνα για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί.
Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Μιχελάκης προέβη σε σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης και του κ. Παπανδρέου λέγοντας πως «δεν έχει καμία πολιτική σε κανέναν τομέα». Επίσης, κάλεσε τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί στην «βεντέτα Ραγκούση – Ρέππα», που όπως έχει δηλώσει «δημιούργησαν το σοβαρό πρόβλημα στις συγκοινωνίες, ενώ υπονομεύουν και πλήττουν τη διεθνή εικόνα της χώρας, σε μια κρίσιμη στιγμή, που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος».
Να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές ενόψει της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί, ζητεί με ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Γεώργιος Παπαμανώλης.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προτείνει η απελευθέρωση των ταξί στα νησιά να γίνει με προϋποθέσεις και η χορήγηση αδειών να δίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια και να αφορούν χωριστά κάθε νησί, με ευθύνη και της αρμόδιας Περιφέρειας.
Σε καταγγελία των ακραίων συμπεριφορών μερίδας των επαγγελματιών ταξί, προχώρησε η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), υπογραμμίζοντας ότι «απεργία σημαίνει δεν δουλεύω. Όχι ότι συγχρόνως εμποδίζω τον άλλο επαγγελματία να εργαστεί, ούτε εμποδίζω αυτόν που εμπιστεύτηκε την χώρα μας να κάνει τις διακοπές του και τον ταλαιπωρώ, προπάντων δεν σημαίνει ότι κάνω ζημιά στον τουρισμό της χώρας μου».
  

Και ενώ οι πολιτικοί “τσακώνονται” και απλά ανταλλάσουν λόγια χωρίς να κάνουν πράξεις, η χώρα βυθίζεται ακόμη περισσότερο στο χάος. Οι πολίτες και οι τουρίστες κοιτάνε μη μπορώντας να κάνουν τίποτα και αυτοί.

newsit.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog