Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ! SAVE SOUSSAKI

- Advertisement -

Tο σχέδιο τους αφορά στην εγκατάσταση πέντε δεξαμενών, γεμιστηρίου, και κατασκευή συνολικά αγωγών τροφοδοσίας, δεξαμενών, βυτιοφόρων και πλοίων με στυρένιο, οξικό αιθυλεστέρα, αιθυλική αλκοόλη και φυτικά λάδια…

Η περιοχή είναι ήδη βεβαρυμμένη βιομηχανικά αφού λειτουργούν μονάδες, παραγωγής άλατος, καλωδίων, εγκαταστάσεις αποθήκευσης θείου και αδρανών λιπασμάτων καθώς και διυλιστήρια. Επιπλέον σύμφωνα με τις καταγγελίες φορέων και οργανώσεων η περιβαλλοντική μελέτη της εταιρίας έχει αποκρύψει ή και δίνει ανακριβή στοιχεία, ώστε να εγκριθεί η κατασκευή της εν λόγω μονάδας. Έχει αποκρύψει το γεγονός ότι στην περιοχή όπου προτίθεται να εγκατασταθεί η μονάδα, υπάρχει διέλευση αγωγού φυσικού αερίου άρα ο κίνδυνος της αλληλουχίας (φαινόμενο Domino) είναι υπαρκτός για το οποίο στην μελέτη δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Η μελέτη αναφέρει ότι το διυλιστήριο βρίσκεται σε απόσταση πάνω από 1000 μέτρα από την περιοχή που προτίθεται η εταιρία να κατασκευάσει την μονάδα κάτι που είναι αναληθές, όπως και ότι οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται σε απόσταση 130 μέτρων από τον αιγιαλό ενώ θα είναι πολύ κοντύτερα και πάντως λιγότερο από 100 μέτρα.
Επιπλέον στην περιοχή υπάρχουν τρείς οικισμοί και οι αποθήκες θα είναι πολύ κοντά στα διυλιστήρια και πάνω σε ένα ηφαίστειο.με το συγκεκριμένο έργο:
α) Θα αποθηκεύονται μόνιμα 6.000 τόνοι επικίνδυνων χημικών δίπλα στα διυλιστήρια και πάνω στο ηφαίστειο.
β) Θα ξεφορτώνονται ετησίως στη θάλασσα τόνοι χημικών που θα μεταφέρονται οδικώς με φορτηγά βυτιοφόρα.
γ) Υποβαθμίζεται η περιοχή ακόμη περισσότερο, δεδομένης και της μεγάλης επιβάρυνσης που έχει από τις μεγάλες βιομηχανίες και κυριότερο
δ) Εγκυμονούνται μεγάλοι κίνδυνοι για το περιβάλλον και συνολικά και συνολικά για τη ζωή των πολιτών.
Οι λιμενικές εγκαταστάσεις της SULPHUR AE τις οποίες προτίθεται να χρησιμοποιήσει η SOUSSAKI LOGISTICS AE είναι υποτυπώδεις και στην ουσία πρόκειται για δύο πλωτές πλατφόρμες (μαούνες) που χρησιμοποιούνται σαν πλωτός λιμενοβραχίονας. Η νομιμότητα, η ασφάλεια και το δυναμικό των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων ερευνάται από το Λιμεναρχείο Ισθμίων.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η επιτροπή αγώνα καλεί σε συγκέντρωση σήμερα 20 Ιουλίου και ώρα 20.00 στην πλατεία Ευαγγελίστριας όλους τους δημότες προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις και τις επικείμενες κινητοποιήσεις.

  2. H επιστολή του Περιφερειάρχη προς την Ειδική Γραμματέα Περιβάλλοντος PDF Εκτύπωση E-mail
    Τετάρτη, 20 Ιούλιος 2011 08:38
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
    Τρίπολη, 19-07-2011Α.Π.
    Ταχ. Δ/νση:
    Πλ. Εθν. Μακαρίου
    Ταχ. κώδικας:
    Τ.Κ. 22100-Τρίπολη
    Τηλέφωνο/ Fax:
    2713-601190 / 601173
    e-mail: mailto: ppel@ppel.gov.gr Ιστοσελίδα: http ://
    ppel .gov .gr
    Προς:Ειδική ΓραμματέαΠεριβάλλοντοςΚ. Μαργαρίτα ΚαραβασίληΘΕΜΑ: « Αίτημα γνωμοδότησης σχετικά με άδεια εγκατάστασης μονάδαςαποθήκευσης και διακίνησης πρώτων υλών χημικής βιομηχανίας στο ΣουσσάκιΚορινθίας – Κοινοποίηση απόφασης ΠΕ.ΣΥ.»
    Αξιότιμη κ. Ειδική Γραμματέα,Δεδομένης της αρμοδιότητας της ΕΥΕΠ να διενεργεί τον έλεγχο για την τήρηση τηςπεριβαλλοντικής νομοθεσίας, των περιβαλλοντικών όρων και των μελετώνπεριβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) σε Βιομηχανίες και άλλες μονάδες, σας παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τις απόψεις σας σχετικά με ένα ζήτημα τοοποίο έχει συναντήσει τη σφοδρή αντίδραση πολιτών της ΠεριφέρειαςΠελοποννήσου αλλά και τοπικών δημοτικών αρχών.
    Πρόκειται για τη μονάδα αποθήκευσης και διακίνησης πρώτων υλών χημικής βιομηχανίας της «Soussaki Logistics A.E.» στη θέση «Σουσσάκι» στο ΔήμοΛουτρακίου- Αγ. Θεοδώρων της ΠΕ Κορινθίας, για την οποία έχει εκδοθεί Α) απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από το ΥΠΕΚΑ (ΑΠ 168232/18-10-2010),Β) έγγραφο της Δ/νσης Πολεοδομίας Δ. Κορινθίων περί των χρήσεων γης στη θέσηεγκατάστασης της μονάδας και Γ) απόφαση χορήγησης άδειας εγκατάστασης διάρκειας τριών ετών της μονάδας απότον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου (ΑΠ 1253/Φ.14/Σ95/22-06-2011).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog