Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Tι προτείνει η Ένωση Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών για το πανηγύρι της Παναγίας στο Λουτράκι.

- Advertisement -

Κατόπιν ομόφωνων και επανειλημμένων αποφάσεων, δεδομένης δε και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η Ένωση εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών  Λουτρακίου προτείνει τα ακόλουθα, σχετικά με το πανηγύρι της Παναγίας :

1. ΑΥΣΤΗΡΑ ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ της λειτουργίας του πανηγυριού, καθώς και ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ καθ’ όλη την  διάρκεια της λειτουργίας του. Για παράδειγμα, την παραμονή της γιορτής, 7/9/2011 να δοθούν οι άδειες στους μικροπωλητές, με αριθμημένες θέσεις, αυστηρά ελεγχόμενες.
2. ΛΗΞΗ του πανηγυριού αυστηρά στις 9/9/2011 το μεσημέρι.
3. ΕΓΓΥΗΣΗ 50% της αξίας της θέσης του μικροπωλητή, για την αυστηρή τήρηση των όρων λειτουργίας και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των χρημάτων με πιστοποιημένη την τήρηση των όρων, από κλιμάκιο των υπευθύνων εποπτών του πανηγυριού.
4. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ σε μεγάλο βαθμό του όγκου κάλυψης του χώρου του πανηγυριού. Όχι εξάπλωση, αλλά μείωση.
5. ΝΑ ΜΗ ΔΟΘΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ σε μικροπωλητές με είδη ευρείας χρήσης, όπως είδη ένδυσης και υπόδησης, οικιακής χρήσης κ.α.
6. ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ για αποφυγή ρύπανσης και μόλυνσης των περιοίκων.
7. ΠΟΙΝΗ με αποκλεισμό, των μικροπωλητών που δεν τηρούν τους όρους.
8. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΕΝΙΣΧΥΣΗ από τα έσοδα του πανηγυριού, στου υπαλλήλους που θα αναλάβουν την τήρηση της καλής λειτουργίας του, με έκτακτο επίδομα, ως κίνητρο καλλίτερης απόδοσης και εφαρμογής των όρων λειτουργίας.

Καταληκτικά, πιστεύουμε ότι με καλή θέληση και προσπάθεια, οι προτάσεις μας είναι τόσο τεχνικά όσο και πολιτικά εφικτές, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται κάθε χρόνο, με την ανεξέλεγκτη κατάληψη του χώρου που διεξάγεται το πανηγύρι στην πόλη μας. Επιπρόσθετα θα είναι δυνατόν να αποφύγουμε τα περισσότερα των προβλημάτων που προκύπτουν κατά την συγκεκριμένη περίοδο.

Για την Ένωση Εμπόρων & Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Μαρίνης

- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. skopos einai na mazepsoume xrhmata! oso pio megalo einai to panhgyri toso megalutero eisodhma . arkei na zhthsete ta xrhmata apo aytous!!! epishs lete: ΝΑ ΜΗ ΔΟΘΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ σε μικροπωλητές με είδη ευρείας χρήσης, όπως είδη ένδυσης και υπόδησης, οικιακής χρήσης κ.α. pate kala? apo pou 8a pswnisoume emeis? kai mh gelate! polloi perimenoun aytes tis meres na pane gia pswnia!!!

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΕΝΙΣΧΥΣΗ από τα έσοδα του πανηγυριού, στου υπαλλήλους που θα αναλάβουν την τήρηση της καλής λειτουργίας του, με έκτακτο επίδομα, ως κίνητρο καλλίτερης απόδοσης και εφαρμογής των όρων λειτουργίας.
    kai kala!!!! alloi 8a ta fane.
    re den pate kala!

  2. Mπράβο στην ένωση εμπόρων και στον πρόεδρό της Γιώργο Μαρίνη. Το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους αποτυπωνεται ξεκάθαρα και ιδιαιτέρως έγκαιρα για ακόμη ένα σοβαρότατο θέμα, που αντιμετωπίζει η πόλη μας κάθε χρόνο. Οι προτάσεις που κατατίθενται, ακόμη και να διαφωνούν κάποιοι – προσωπικά με καλύπτουν απόλυτα – είναι ένα ουσιαστικό εφαλτήριο για τη δημοτική αρχή, ώστε να παρέμβει και να τακτοποιήσει το ετήσιο μπάχαλο του πανηγυριού. Μακάρι όλοι οι τοπικοί σύλλογοι να εκφράζουν έτσι ενεργά, όπως η ένωση εμπόρων, τις θέσεις τους για τα φλέγοντα θέματα καθημερινότητας τόυ δήμου μας.

  3. 9:59,δεν είμαστε τηλεφωνικό κέντρο…άνθρωποι με δουλειές είμαστε,που προσφέρουμε τον ελεύθερο χρόνο μας…επομένως,τα σχόλια που κάνετε,δεν είναι απαραίτητο να δημοσιεύονται αμέσως…λογικό,νομίζω…

  4. τι ειναι αυτα?θα περιορισουμε το πανηγυρι του φτωχου λαου σε καιρο κρισης?για να πανε να ψωνισουν απο τα καταστηματα του λουτρακιου?υπαρχουν ανθρωποι που δεν εχουν λεφτα και προτειμανε τα ρουχα και τα παπουτσια της λαικης και του πανηγυριου.ο ανθρωπος που εχει λεφτα θα ερθει στα καταστηματα σας.καντε μασ την χαρη.

  5. Απαράδεκτη η πρόταση του προέδρου του εμπορικού συλλόγου της περιοχής. Εαν με ένα πανηγύρι στη περιοχή του καταστρέφεται η οικονομία της περιοχής τότε ας βάλει τα μέλη του να πωλούν φθηνότερα.Καμμιά αναφορ΄'α όμως δεν γίνεται για το ποσό ρεκόρ που εισπράτει ο Δήμος για κάθε θέση!!
    Τα συμπεράσματα στους αναγνώστες και στους καταναλωτές οι οποίοι αν μη τι άλλο έχουν γνώση.

  6. Οι άδειες να δοθούν 7 Σεπτεμβρίου. Τστστστσ, πολύ απλοχέρηδες είστε. Καλύτερα τις άδειες να τις δώσετε ανήμερα, για να προλάβουν οι άνθρωποι να ετοιμαστούν!!! Είστε τόσο ακραίοι στις θέσεις σας, γι'αυτό δεν σας παίρνουν σοβαρά!!!

  7. Έχετε καταλάβει κάποιοι εδώ μέσα ότι ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΥΠΟΦΑΙΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ;;;
    Έχουμε και λέμε λοιπόν:
    ΘΕΜΑ 1ον: "ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ". Για ποιά καθαριότητα μιλάμε;; Η μπόχα, η σκ@τίλα και το κατρουλιό πάνε σύννεφο!.. Φυσικά γι'αυτό δε φταίνε οι μικροπωλητές. ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ "ΚΑΝΟΥΝ";; ΜΕ 3-4 ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ!! ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ;; Ευθύνη του Δήμου είναι η καθαριότητα. Πρέπει να γεμίσει το πανηγύρι με τουαλέτες! Δεν θα αντέξω και φέτος το κατρουλιό έξω από την πόρτα μου αλλά και μέσα στην αυλή μου!.. (Ναι! Ναι! Τη νύχτα σαλτάρουν και μέσα στην αυλή μου!..)
    ΘΕΜΑ 2ον: Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ του πανηγυριού. Γιατί ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΜΕΡΕΣ;; Παραμονή και ανήμερα δεν τους φτάνει;;
    Υ.Γ.1: Ξέρω! Ξέρω! Είναι πολλά τα λεφτά (Άρη!..) και για το Δήμο και για την Εκκλησία… Αλλά γιατί να υφιστάμεθα εμείς εδώ στην Καραϊσκακη αυτό το μπάχαλο επί τετραήμερον;; Και στην τελική, θα τολμήσει κάποιος επιτέλους σ'αυτόν τον τόπο να τα βάλει με τους Παπάδες;;
    Υ.Γ.2: Μην πεταχθεί κανένας και με χαρακτηρίσει "άπιστο-άθεο" γιατί πιστεύω στο θεό πολύ και συνειδητά. ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ για πολλούς και διάφορους λόγους (είπαμε: είναι πολλά τα λεφτά Άρη!..) που δεν είναι της παρούσης…
    ΘΕΜΑ 3ον: ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ μικροπωλητές… Μαύροι, κίτρινοι, Ελληνόγυφτοι, Βουλγαρόγυφτοι, Ρουμανόγυφτοι κ.λ.π. κ.λ.π. "τρώνε" το ψωμί των νομίμων οι οποίοι έχουν πληρώσει αδρά για μία θέση. Γιατί;;; Δεν μπορεί να τους "σκουπίσει" κανένας (Δήμος; Αστυνομία;); Έχω απευθυνθεί και στους δύο παραπάνω φορείς τα προηγούμενα χρόνια, αλλά όλοι δηλώνουν αδυναμία (έλλειψη προσωπικού!)… Εγώ τι πρέπει να κάνω; Να βγάλω καμμιά καραμπίνα για να τους διώξω από την αυλή μου;; Όχι, δεν πιστεύω στην αυτοδικία…
    Υ.Γ.3: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ-ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΟΥΝ-ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ. Αυτό το ξέρουν όσοι έχουν παρακολουθήσει τα κατά καιρούς σχόλιά μου… Αλλά ρε παιδιά, σας διαβεβαιώ ότι το Ελληνικό σκ@τό βρωμάει εξίσου με το αράπικο… Τα έχω υποστεί και τα δύο στην αυλή μου!..
    ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ζω από το 1977 στο Λουτράκι και κανένας Δήμαρχος από τότε που θυμάμαι δεν έχει καταφέρει να βάλει τάξη σ'αυτό το μπάχαλο! ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΣΥ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΘΑ ΣΕ ΕΥΓΝΟΜΩΝΟΥΜΕ!!
    Συγνώμη αν σας κούρασα παραθέτωντας τα – κατά τη γνώμη μου – αυτονόητα…
    John

  8. KYRIE MARINI KALE KSEXASATE NA MAS PEITE TI THA MPOROUN NA POULANE..KARAMELES TSIXLES KAI MPALONIA?????
    TOSA XRONIA TOSOS KOSMOS ERXETAI EKEINES TIS MERES GIA TO PANIGURI OXI GIA TA MAGAZIA TOU LOUTRAKIOU.(POU PAREPIPTONTOS MAS EXOUN KATAKLEPSEI)…AFISTE TON KOSMO NA KANEI TIN DOULEIA TOU KAI TOUS PWLITES AUTIS TIS POLIS NA GLITWSOUN KALA XRIMA NA PLIRWSOUN TOUS LOGARIASMOUS TOUS..
    ALITHEIA PARATIRISATE TIN PLIRWNOUME TOUS TELEUTAIOUS MINES STIN DEI GIA TO DIMO??? E ME TETOIA POSA KYRIE MARINI THA PARW VRAKIA STO PANIGURI KAI AN DEN TOUS AFISETE NA RTHOUN UPARXEI PANTA KAI I LAIKI..I THA TIN KATARGISOUME KAI AUTI.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog