Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απάντηση στην εταιρία για τα χημικά στο Σουσάκι

- Advertisement -


Η ευρύτερη περιοχή του Ισθμού, που διοικητικά ανήκει στον Δήμο Λουτρακίου-Αγ.Θεοδώρων είναι μια περιοχή που από τη φύση της θα μπορούσε να έχει μια διαφορετική πορεία από αυτήν που εδώ και δεκαετίες χαράζουν κάποιοι για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα σε βάρος της τοπικής κοινωνίας.

-Είναι μια περιοχή όπου υπάρχει η μία από τις τρεις διώρυγες στον πλανήτη!
-Είναι η περιοχή όπου υπάρχει το μοναδικό ενεργό ηφαίστειο σε στεριά, σε όλη την Βαλκανική χερσόνησο!
-Είναι η περιοχή που ήταν το πραγματικό κέντρο το αρχαίου κόσμου. Με κέντρο τον Ισθμό και ακτίνα 100 χλμ μπορεί κάποιος να περικλείσει σχεδόν την ολότητα της περιοχής που έλαμψε αυτός που ονομάζουμε “κλασσικός πολιτισμός”!
-Είναι η περιοχή με τον εκπληκτικής ομορφιάς κόλπο των Κεχριών, μια αρκετά κλειστή θάλασσα που θα μπορούσε να είναι ένα από τα βασικά κέντρα ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών της Μεσογείου, δίνοντας άμεση πρόσβαση τόσο στα παράλια της Πελοποννήσου, όσο στα νησιά του Σαρωνικού και στις δεκάδες κοντινές βραχονησίδες!

Μια ορθολογική και με σεβασμό στον τόπο ανάπτυξη θα μπορούσε να προβλέπει την ήπια τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, λειτουργώντας σαν βασικός χώρος υποδοχής των τουριστών, οι οποίοι με ημερήσιες εκδρομές θα μπορούσαν να επισκέπτονται τις Μυκήνες, την Επίδαυρο, τη Νεμέα, την Αρχαία Κόρινθο, την Αθήνα, τους Δελφούς κ.α.

Αντ’ αυτού, αυτή η ίδια η φάρα των εθνο-προδοτών που με τις «επενδύσεις» τους οδήγησαν την χώρα στην πτώχευση. Αυτή η ίδια η κάστα που κουμαντάρει την εξουσία και πετυχαίνει κατά παραγγελία αδειοδοτήσεις από τους ξεπουλημένους πολιτικάντηδες. Αυτοί και η καλοφαγωμένη παρέα τους, οδήγησαν μια μοναδική στο Κόσμο περιοχή, στα όρια της μη αναστρέψιμης καταστροφής της φυσικής μορφής της.Ας το πούνε καθαρά λοιπόν τα καθάρματα: Θέλουν να κάνουν την περιοχή του Ισθμού, Ασπρόπυργο νούμερο δύο!

Πρώτα η Χούντα φύτεψε τα διυλιστήρια κατά παγκόσμια πρωτοτυπία πάνω σε ένα ενεργό ηφαίστειο! Όποιος περνάει από την περιοχή, δεν ξεχωρίζει εύκολα αν βρωμάνε πιο πολύ τα πετρέλαια και οι καμινάδες ή το υδρόθειο από το ηφαίστειο.
Μετά ήρθε ο νάνος της πολιτικής Σημίτης και τριπλασίασε την έκτασή τους, αδειοδοτώντας την επέκταση των διυλιστηρίων προς τη μεριά του ηφαιστείου!

Εν τω μεταξύ, οι υπόλοιποι προδότες που κυβέρνησαν, δημιούργησαν σιγά-σιγά μιαν άτυπη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) .
Γιατί την έκαναν άτυπη και δεν την έκαναν με όλους τύπους;
Μα απλούστατα γιατί ήταν πιο φτηνό (δεν χρειάζονται μελέτες, υποδομές και άλλα «περιττά») και γιατί έτσι δημιούργησαν την «γη του κανενός» όπου, όποιος έσταζε δυο φράγκα στους ντόπιους και κεντρικούς πολιτικάντηδες έκανε ότι του κάπνιζε.
Έτσι λοιπόν, πάνω στην μαγική ακτή του κόλπου των Κεχριών ( κυριολεκτικά πάνω στο κύμα) στοιβάχτηκαν άναρχα ότι μπορεί κανείς να φανταστεί, διυλιστήρια, μύλοι, βιομηχανίες καλωδίων, λιπασμάτων, χώροι χύδην απόθεσης πλαστικών κλπ κλπ. Προσθέσανε παρά δίπλα, μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, μονάδες «ανακύκλωσης» ευρωπαϊκών επιδοτήσεων. Σχεδιάζανε να φτιάξουν και ΧΥΤΑ, αλλά η εξέγερση του κόσμου τους απέτρεψε. Όμως σίγουρα θα επανέλθουν με τα σκουπίδια, όπως επανήλθαν στα μουλωχτά και με τις αποθήκες χημικών .
Αρκεί κανείς να διαβάσει το ΦΕΚ που υπέγραψε η «καταπράσινη» οικολόγα Μπιρμπίλη στις 18.10.2010 για να καταλάβει το ποιόν αυτής της κυβέρνησης και για να αντιληφθεί πως η περίπτωση της Κερατέας είναι απλά το παράδειγμα, ο κανόνας της ξετσιπωσιάς, ο τρόπος λειτουργίας αυτών των ξεδιάντροπων φασιστοειδών με την σοσιαλιστική προβιά.

Λέει λοιπόν το κατάπτυστο ΦΕΚ:
Έχοντας υπόψη: 
….
30. Το με αριθμό 340/08.05.2008 έγγραφο από του Γραφείου Νομάρχη Κορινθίας (αρ.πρ. Δ/νσης ΕΑΡΘ 158135/19.05.2008) με συνημμένα:
α) το με αριθμό 272/31.3.08 έγγραφο του Νομάρχη με το οποίο εκφράζονται 
αντιρρήσεις για την εγκατάσταση της μονάδας
β) την απόφαση Νομαρχιακού Συμβουλίου Κορινθίας με αριθμό 42/15.04.2008 (
διαφωνεί με την ανωτέρω θετική γνωμοδότηση (α.α.27) επί της ΠΠΕΑ, και εκφράζει τις αντιρρήσεις του),
γ) την απόφαση με αριθμό 61/31.3.2008 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγ. Θεοδώρων (εκφράζει την έντονή 
δυσαρέσκειά του)
και δ) την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας με αριθμό 130/15.4.2008 (αποφασίζει να 
συμπαραταχθεί με το Δήμο Αγ. Θεοδώρων).
31. Την με 145/18.4.2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρωστίνης να 
συμπαρασταθεί στο Δήμο Αγ. Θεοδώρων (αρ.πρ. Δ/νσης ΕΑΡΘ 159192/23.06.08).
38. Τη με αρ. πρ. Φ14/1527/1571/08.09.2008 
αρνητική γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ από τη Δ/νση Ανάπτυξης της Ν.Α. Κορινθίας (αρ.πρ. Δ/νσης ΕΑΡΘ 161036/17.09.2008).
39. Το με αριθμό 287/24.09.2008 έγγραφο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κορινθίας (αρ.πρ. Δ/νσης ΕΑΡΘ 161343/29.09.2008) με συνημμένα την απόφαση με αριθμό 103/17.09.2008 (
αρνητική γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ), τις απόψεις σχετικά με τη ΜΠΕ της Δ/νση Υγείας της Ν.Α. Κορινθίας (αρ. πρ. 3440/02.09.08), τηναρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγ. Θεοδώρων (απόφαση 124/22.08.2008) και την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας (απόφαση 258/19.03.2008).
….
Αποφασίζουμε: 
Την έγκριση των πιο κάτω αναφερόμενων περιβαλλοντικών όρων της νέας
εγκατάστασης αποθήκευσης και διακίνησης πρώτων υλών χημικής βιομηχανίας της εταιρίας SOUSSAKI LOGISTICS A.E που βρίσκεται εγκατεστημένη στη θέση «Σουσάκι» του δήμου Αγ. Θεοδώρων νομού Κορινθίας.
Μιλάμε για ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ!

Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Όποιος πιστεύει πως δεν υπάρχουν χειρότερα, προφανώς δεν έχει μεγάλη φαντασία. Στο τέλος έρχεται πάντα το καλύτερο! Έρχεται η σειρά της Συμμετοχικής Δημοκρατίας, του περίφημου OpenGov…

Αφού λοιπόν η κυρά Μπιρμπίλη μας απέδειξε ότι μας έχει όλους γραμμένους στις παλιές ελβιέλες της και ενέκρινε το «έργο», τώρα θα πρέπει λογικά να το κοινοποιήσει.
Ας δούμε που το κοινοποίησε:
1. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ).
2. Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Γεν. Γρ. Βιομηχανίας, Γραφείο Γεν. Δ/ντή Στήριξης Βιομηχανίας.
3. Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Γεν. Γρ. Βιομηχανίας, Δ/νση Βιομηχανικής Χωροθεσίας και Περιβάλλοντος.
4. Ν.A. Κορινθίας, Νομαρχιακό Συμβούλιο.
5. Ν.Α. Κορινθίας, Δ/νση ΧΩ.ΠΟ.ΠΕ.
6. Ν.Α. Κορινθίας, Δ/νση Ανάπτυξης.
Σε δύο Υπουργεία (το ένα ήταν το δικό της!) και στην Νομαρχία Κορινθίας που… (κοίτα ατυχία βρε παιδί μου!) μόλις είχε καταργήσει ο Ραγκούσης με τον Καλλικράτη του!!!!
Ούτε καν πέρασε από το Open μυαλουδάκι της, να κοινοποιήσει αυτό το θεάρεστο έργο που διαφημίζει η SOUSSAKI LOGISTICS, στους Δημότες των Αγίων Θεοδώρων και του Λουτρακίου!
Γιατί άραγε;! Γιατί να μην τους πει το ευχάριστο αυτό νέο, που θα φέρει «ανάπτυξη» και δουλειές με φούντες στην τοπική κοινωνία;
ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ!

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και μέσα σε αυτούς τους όρους καλούμαστε τώρα να μιλήσουμε και επί της ουσίας…

Και τι να πούμε; Και τι αξία έχει να το πούμε;
-Μήπως πρόκειται ποτέ κανείς να τους ελέγξει για το αν θα υπερβούν τους 30 χιλιάδες τόνους χημικών που έχουν άδεια να διακινούν το χρόνο;
-Μήπως πρόκειται ποτέ κανείς να τους ελέγξει για διαρροές κατά τη φάση φόρτωσης/ εκφόρτωσης;
-Μήπως πρόκειται ποτέ κανείς να τους ελέγξει για το είδος των χημικών που θα διακινούν;
-Μήπως πρόκειται ποτέ κανείς να τους σταματήσει όταν ζητήσουν επέκταση των δεξαμενών, των χημικών ειδών και των ποσοτήτων;
-Μήπως πρόκειται ποτέ να ενδιαφερθούν να ειδοποιήσουν -για κάτι από τα παραπάνω- την τοπική κοινωνία;
Ας μην κοροϊδευόμαστε!
Οι τύποι είναι απίστευτοι απατεώνες, υποκριτές και θεομπαίχτες.
 

Τέλος πάντων, θα μπούμε στον κόπο.
Πρώτον έτσι για αρχή και για να καταλαβαινόμαστε τι εστί παραμύθι, οι εργαζόμενοι -με βάση την άδεια- θα είναι 7 και όχι 15 που λέει η εταιρία…

Πάμε παραπέρα.
Για το «αθώο» στυρένιο ξέχασε να μας πει η SOUSSAKI LOGISTICS αυτό που γράφει λίγο παρακάτω η Wikipedia (που η ίδια έκρινε έγκυρη):
«
Η Διεθνής Εταιρία για την Έρευνα του Καρκίνου (IARC) κατατάσσει το στυρένιο ως “πιθανώς καρκινογόνο στους ανθρώπους” βασισμένη σε “ανεπαρκή στοιχεία” σε ανθρώπους, “περιορισμένα στοιχεία” σε ζώα και άλλα “σχετικά στοιχεία”. Σύμφωνα με την έκθεση της IARC, αυτά τα “άλλα σχετικά στοιχεία” περιλαμβάνουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι το στυρένιο μεταβολίζεται στους ανθρώπους προς οξείδιο του στυρενίου, έναν παράγοντα ο οποίος είναι γνωστός ότι προκαλεί καρκίνους σε δύο είδη ζώων. Μετά από αυτήν την αξιολόγηση της IARC, μια μακροπρόθεσμη βιολογική ανάλυση σε ποντίκια εκτεθειμένα σε ατμούς στυρενίου στα 20, 40, 80 και 160 ppm έδειξε μια στατιστικά σημαντική αύξηση στην επίπτωση πνευμονικών αδενωμάτων, καθώς και σε εκφυλιστικές μεταβολές στη επένδυση των κυττάρων του ρινικού σωλήνα.
»

Εκτός όμως από καρκίνο, προκαλεί δερματοπάθειες, ερεθισμό στα μάτια και στο ανανπνευστικό, βήχα, νευρικά συμπτώματα, ίλιγγο, τάση εμετού, πονοκέφαλο, αδυναμία, την λεγόμενη «ασθένεια του στυρενίου», πνευμονικό οίδημα, λιποθυμίες, κώμα, καρδιακές αρρυθμίες κ.α. όπως λέει το Γραφείο Χημικών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Προστασίας της Υγείας.

Το στυρένιο λοιπόν, που αυτοί οι απίθανοι τύποι το «βρίσκουν στα φρούτα», αν θέλουν να μας πείσουν ας το κάνουν σαλάτα να το δώσουν στα παιδιά τους, ή ακόμα καλύτερα, επειδή τους έχουμε ικανούς για το κέρδος να ξεκάνουν και τα παιδιά τους -που δεν φταίνε σε τίποτα- να πάρουν το στυρένιο και να το κάνουν μόνοι τους κλύσμα.

Άντε να πούμε και για τον «θεάρεστο» Οξεικό Αιθυλεστέρα που υπάρχει και στο… κρασί! Μόνο που στο κρασί (όταν υπάρχει) υπάρχει σε εκατομμυριοστά του γραμμαρίου, ενώ άμα γίνει ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα με μια από τις χιλιάδες βυτιοφόρα-βόμβες που θα κατακλύσουν το τοπικό δίκτυο και θα κουβαλάνε 15 τόνους η κάθε μια, τότε σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ασφάλειας Εργασίας των ΗΠΑ, είναι άκρως τοξικό, προκαλεί σπαστική παράλυση, μυϊκή ατονία, ηπατικές και νεφρικές βλάβες, ξηροδερμία και ρωγμές στο δέρμα, βλάβες στα μάτια, μείωση της ακοής και άλλα πολλά…

Λοιπόν, επειδή δεν νομίζουμε πως έχει νόημα η όποια συζήτηση, τους λέμε τα εξής:
Η τοπική κοινωνία θα απαιτήσει να γίνει τοπικό δημοψήφισμα, όχι μόνο για να φύγετε εσείς κι οι «επενδύσεις» σας, αλλά για να αρχίσει σιγά-σιγά να ανακτά την ελπίδα για ένα μέλλον διαφορετικό από την κόλαση που συστηματικά προωθείτε εσείς και οι όμοιοί σας.

Και να παρακαλάτε να χάσετε σε αυτό το δημοψήφισμα, γιατί έτσι και τα καταφέρετε με εκβιασμούς και παραπληροφόρηση να τουμπάρετε τον κόσμο, να ξέρετε ότι εμείς θα είμαστε εκεί και για κάθε σταγόνα «αρωματικό» χημικό ή «φυσικό έλαιο» που θα πάει στο χώμα, στη θάλασσα, στην άσφαλτο ή στον αέρα, τα εκατομμύρια που σας στοίχισε το έκτρωμα που πάτε να φτιάξετε, θα φαντάζουν ψίχουλα.

Καλούμε την τοπική κοινωνία να συσπειρωθεί στις ομάδες δράσης και αντίδρασης, και μαζικά να βοηθήσει στην συλλογή υπογραφών.Δεν πρόκειται για την αντίδραση σε μια εταιρία. Πρόκειται για την αντίδραση σε ένα σχέδιο άναρχης αρπακολατζίδικης βιομηχανοποίησης σαν το παράδειγμα του Ασπρόπυργου, των Οινοφύτων και της Ελευσίνας.
Και εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε στον τόπο μας.

Από «Ρεπόρτερ» της Κορινθίας αρ. Φύλλου 413, 1 Απριλίου 2011
- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γράφει μεταξύ άλλων το κείμενο "Ούτε καν πέρασε από το Open μυαλουδάκι της, να κοινοποιήσει αυτό το θεάρεστο έργο που διαφημίζει η SOUSSAKI LOGISTICS, στους Δημότες των Αγίων Θεοδώρων και του Λουτρακίου!"
    Δηλαδή αν το κοινοποιούσε τι θα άλλαζε; Και που το ανέφερε στους Αγιοθοδωρίτες ο Γιώργος ο Πετρίτσης στην προεκλογική του ομιλία αφού ήταν γνώστης του θέματος σαν αποδέκτης της κοινοποίησης στη Ν.Α Κορινθίας, τι άλλαξε; Νοιάστηκε πραγματικά κανένας έκτοτε; Κ Α Ν Ε Ν Α Σ! Αλλά ξέχασα, τότε όλοι έτρεχαν να μαζέψουν ψήφους και έταζαν ένα κάρο παραμύθια!
    Μετά πού είσασταν εσείς του κοινωνικού φόρουμ Κορινθίας να αντιδράσετε και να πιέσετε τη νέα δημοτική αρχή να παρακολουθεί το θέμα από κοντά, από πολύ κοντά; Τώρα που βλέπετε τα σκούρα, τρεχάτε ποδαράκια μου!!!
    Γιατί αλήθεια τα κλεισίματα της εθνικής οδού και του προαστιακού δεν έγιναν αμέσως μετά την ενημέρωση για την περίφημη υπογραφή της ΜΠΕ από την Μπιρμπίλη ώστε να την πάρει άμεσα πίσω; Και μετά τις εκλογές γιατί δεν κλείνατε τους δρόμους να μην προχωρήσει η διαδικασία; Λάθη επί λαθών!
    Αλήθεια τελικά την ίδια ευαισθησία για το περιβάλλον θα τη δείξουμε και για τη μεγάλη επέκταση που θα πραγματοποιήσει η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ; Ή μέχρι εκεί δεν φθάνει η ευαισθησία του κοινωνικού σας φόρουμ για ευνόητους λόγους;;;

  2. s-pinos:

    @5:35. Κάνεις ένα σοβαρό λάθος σχετικά με το κοινωνικό
    φόρουμ γιατί είναι φανερό από το κείμενό σου ότι δεν
    το γνωρίζεις,το κοινωνικό φόρουμ άρχισε να λειτουργεί
    από το τέλος Γενάρη αρχές Φλεβάρη φέτος,καλά-καλά δεν
    έχει ούτε 6 μήνες ζωή,και μέσα σ΄αυτό το μικρό χρονικό διάστημα,για τις μικρές του δυνάμεις έχει προσφέρει
    σημαντικό έργο.

    τώρα το αν είχε κοινοποιηθεί στους Δήμους και αν θα
    άλλαζε ή όχι κάτι, είναι συζητήσιμο.
    θεωρώ ότι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι με διαφορετικό τρόπο θα το είχαν προβάλει και αντιμετωπίσει,η δε ενημέρωση από τον κ.Πετρίτση, ασφαλώς πέρασε απαρατήρητη μέσα στον προεκλογικό χαμό.

  3. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 5.35 ΔΕΝ ΕΔΩΣΕΣ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ S-PINOS. ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Ή ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΑΡΓΑΡΑ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog