Σε κατάληψη της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, 2 χιλιόμετρα περίπου πριν τα διόδια Ισθμού, προχώρησαν το πρωί κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων και στελέχη της δημοτικής αρχής Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.

To σημείο του αποκλεισμού της εθνικής οδού - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
To σημείο του αποκλεισμού της εθνικής οδού – ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ένας από τους διαδηλωτές έχασε τις αισθήσεις του - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ένας από τους διαδηλωτές έχασε τις αισθήσεις του – ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ιδιωτικής εταιρείας αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι και ζητούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος να αναθεωρήσει την απόφασή του, για έγκριση των περιβαλλοντικών όρων στην εταιρεία και από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη να πάρει πίσω την άδεια που υπέγραψε για την εγκατάσταση της αποθήκευσης χημικών.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν πολλά αυτοκίνητα σε ουρά χιλιομέτρου και προς στιγμή απειλήθηκαν επεισόδια, όταν αγανακτισμένοι οδηγοί ζητούσαν από τους διαδηλωτές να τους αφήσουν να περάσουν…

Απίστευτη η ταλαιπωρία για τους οδηγούς - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Απίστευτη η ταλαιπωρία για τους οδηγούς – ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πλάνο από την ουρά που σχηματίζουν τα αυτοκίνητα - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Πλάνο από την ουρά που σχηματίζουν τα αυτοκίνητα – ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Νικολάου δήλωσε ότι, ”είμαστε αποφασισμένοι η χημική βιομηχανία να μην περάσει και θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο. Η περιοχή είναι κορεσμένη δεν θα επιτρέψουμε να εγκατασταθούν κι άλλες βιομηχανίες και μάλιστα τόσο επικίνδυνες, να το καταλάβει και ο υπουργός και ο περιφερειάρχης”.

Οι περίπου 300 διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν στις 12.30 και σταδιακά αρχίζει να αποκαθίσταται η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο. Αύριο κάτοικοι και δημοτική αρχή έχουν προαναγγείλει ότι θα προχωρήσουν περίπου την ίδια ώρα, σε κατάληψη τις σιδηροτροχιάς του προαστιακού στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων. Προσυγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.00 στην πλατεία Ευαγγελίστριας στου Αγίου Θεοδώρους.
*newsit.gr