Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιώργος Μπάκος:”Αυτό που αναφέρθηκε στην συνέλευση των Αγ. Θεοδώρων για την Δημ. Κοινότητα Λουτρακίου-Περαχώρας ήταν αναληθές”

- Advertisement -

Την Παρασκευή 22/7 το βράδυ στους Αγίους Θεοδώρους, πραγματοποιήθηκε συνέλευση της επιτροπής για τον συντονισμό των ενεργειών αναφορικά με τις δράσεις διαμαρτυρίας για την αδειοδότηση εγκατάστασης των χημικών, παρουσία του Δημάρχου Κ. Λογοθέτη.

Με έκπληξη μου ενημερώθηκα από  παρευρισκομένους ότι κατά την διάρκεια της συνέλευσης, υποστηρίχθηκε ότι ο υπογράφων ως πρόεδρος αλλά και το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας δεν εξέδοσε ψήφισμα συμπαράστασης στην προσπάθεια των κατοίκων των Αγ. Θεοδώρων για την αποτροπή της εγκατάστασης χημικών αποθηκών της Soussaki Logistics.

Η εν λόγω δήλωση είναι παντελώς αναληθής και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα το συμβούλιο της δημ. κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας συνεδρίασε την Πέμπτη 21/7 στις 18.00. Κατόπιν εισήγησης προ ημερησίας διάταξης του αντιπροέδρου Α. Μαρίνη και πρότασης του υπογράφοντα προέδρου Γ. Μπάκου, το συμβούλιο ομόφωνα απόφάσισε την έκδοση ψηφίσματος και εξουσιοδότησε τον πρόεδρο να συνταχθεί ψήφισμα (το οποίο ήδη διαμοιράστηκε μέσω δελτίων τύπου από την επομένη, και θα αναρτηθεί την Δευτέρα μαζί με τις άλλες αποφάσεις του συμβουλείο στο Δημαρχείο. Δείτε αντίγραφο της δημοσίευσης του ΔΤ εδώ Δελτίο Τύπου Δ.Κ Λουτρακίου-Περαχώρας)

Το ψήφισμα δηλώνει ξεκάθαρα ότι το συμβούλιο είναι αντίθετο στην επέκταση της εγκατάστασης για την αποθήκη των χημικών, συμμερίζεται την αγωνία και την θέληση των κατοίκων των Αγ. Θεοδώρων για την αποτροπή της εγκατάστασης των χημικών και συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης της περιφέρειας, του περιφερειακού συμβουλίου και όλων των αρμοδίων για τους λόγους που πρέπει να αποφευχθεί η συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Μάλιστα, σε κατ’ιδίαν συνεύρεση του Δημάρχου Κ. Λογοθέτη και του Γ. Μπάκου, ο τελευταίος πρότεινε στον Δήμαρχο (αλλά και σε άλλους αξιωματούχους του Δημαρχείου), αντί να γίνει κατάληψη της εθνικής οδού, να γίνει άνοιγμα από τις μπάρες των διοδίων με επίδοση φυλλαδίων. Εφόσον η επιτροπή περιβάλλοντος δεν γνωμοδοτήσει αρνητικά για την εγκατάσταση, τότε οι δράσεις θα μπορούν να γίνουν εντονότερες και επιθετικότερες.

Ειλικρινά αδυνατώ να κατανοήσω την περί του αντιθέτου επικοινωνία, και ειδικά όταν αυτή προέρχεται ή γίνεται αποδεκτή από τόσο υψηλό αξιωματούχο του Δήμου. Ελπίζω η λάθος δήλωση να προέρχεται σε παρανόηση ή σε λάθος πληροφόρηση, όμως ακόμα και έτσι δεν κατανοώ τους λόγους της δημοσίευσης τέτοιων δηλώσεων οι οποίες δημιουργούν πιθανές προστριβές και παρεξηγήσεις μεταξύ των δημοτών των πρώην δήμων.

Η δημοτική κοινότητα Λουτρακίου-Περαχώρας εκπροσωπεί το περίπου 70% του συνόλου του πληθυσμού και είναι περήφανη που δηλώνει υπεύθυνα και με πλήρη σαφήνεια την αντίθεση της στην εγκατάσταση και στην αποτροπή της αδειοδότησης. 
Προς τούτο έχει χαιρετίσει την απόφαση του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη να δεσμευτεί για την ακύρωση της απόφασης εφόσον γνωμοδοτήσει θετικά η επιτροπή περιβάλλοντος στην οποία έχει παραπεμφθεί το θέμα. Επίσης όλοι οι σύμβουλοι τελούν σε ετοιμότητα για την -απευχτέα- περίπτωση που δεν ευοδωθεί η προσπάθεια μέσω αυτής της διαδικασίας και επιφυλάσσεται για κατάθεση προτάσεων και δράσεων, καθώς και προσφυγής σε ένδικα και άλλα μέσα.
Τέλος, ο πρόεδρος του συμβουλίου Γ. Μπάκος έχει πολλάκις επικοινωνήσει και έχει επισκεφτεί τον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη στην Τρίπολη, με σκοπό την μεθοδευμένη και συντονισμένη προσπάθεια αποτροπής της αδειοδότησης, ενώ συνέβαλε δυναμικά στην δέσμευση του Περιφερειάρχη για ακύρωση της αδειοδότησης εφόσον υπάρξουν επιφυλάξεις από την επιτροπή περιβάλλοντος.

Γιώργος Μπάκος

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κύριε Μπάκο καλή η συμπαράσταση στους Αγίους αλλά ρίξτε και καμμιά ματιά στο Λουτράκι που στην παραλία κυριολεκτικά ο κάθε ένας κάνει ότι του γουστάρει…το Σαββάτο το βράδυ είδα για πρώτη φορά ατην παραλία του Λουτακίου εδώ και 35 με 40 χρόνια που θυμάμαι τραπεζάκια καφετέριας στο Λιμάνι δίπλα από το καραβάκι του Τάκη του Αλμπόνα!
    Για το γιουσουρούμ βέβαια πάλι με τους μικροπωλητές δεν έχω να πω τίποτα…άσε δε που κάποιοι ξήλωσαν την μπάρα στο πάρκο και τα αυτοκίνητα έκοβαν βόλτες μέσα στα πιτσιρίκια και στα ποδήλατα Σαββατιάτικα….
    Σήμερα δε Κυριακή το πρωί η αποθέωση ήταν που σουβλίζανε αρνί υπαιθρίως έξω από το Αχχίλειο…ωχ μάνα μου….

    Το ΠΛΗΡΕΣ μπάχαλο κύριε Μπάκο θερμά συγχαρητήρια.

  2. ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΚΟ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΤΕ…..
    ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ????????????????
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΝΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ?????????

  3. Αυτό αποδεικνύει ότι ο Μπάκος δεν είναι Ηλίας Γαργαλάκος, Μάκης Κουρής, Αυριανιστής και λαικιστής, όπως ο Κωστάκης Λογοθέτης.
    Η αλεπού

  4. Καταρχήν,πρέπει να θυμόμαστε όλοι πολύ καλά την ανάρτηση που είχε κάνει ο μιφι σχετικά με τις ''παράνομες'' μεθόδους που χρησιμοποιεί ο κος Μπάκος αλλά και τις προτάσεις που τους είχε κάνει σαν συνεργάτης του loutrakiblog για να ανέβουν στην λίστα της alexa,πρόταση τη οποία δεν αποδέχτηκαν ΠΟΤΕ τα παιδιά(και μπράβο τους!) αλλά ο κος Μπάκος την εφήρμοσε στο μπλογκ του!
    Ύστερα από όλα αυτά εγώ μπορώ να εμπιστευτώ τον κον Μπάκο;
    Συμβουλή μου είναι αν θέλει να κάνει πολιτική καριέρα ο κος Μπάκος να σταματήσει τις ψευτο-μπλογκιές και να κοιτάξει να κάνει δημιουργική πολιτική που κατά την αποψή μου είναι πολύ ικανός και θα βρεί αρκετούς/ές να τον υποστηρίξουν!
    Ήρα

  5. Ρε συ Ήρα τι σχέση έχει το blog με την πολιτική και τις ικανότητες? Οι πρακτικές που λες δεν είναι καθόλου παράνομες (Alex & MiFi θα εκτιμούσαν την άποψη σας), είναι κοινή πρακτική όλων που ασχολούνται με τα blogs, και είναι μια. Αναρτήσεις άρθρων σε άλλα μεγαλύτερα σε δημοτικότητα blogs τα οποία σου δίνουν boost σε επισκεψιμότητα. Κατά τα άλλα, το άλλο μυστικό είναι η έννοια του SEO, δηλαδή η ενημέρωση των search engines για τα νέα άρθρα του ιστολογίου, και αυτό κοινή πρακτική ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ τους blogger. Και εν πάσει περιπτώσει, ελπίζω να συμφωνήσεις μαζί μου (αφού ξεκαθαρίστηκε ότι δεν είναι παράνομο, αλλά σύννομη τακτική), ότι και η αύξηση δημοτικότητας σε κάτι, προϋποθέτει τεχνική, γνώση και ικανότητα. Πάρε παράδειγμα το LBlog που πάει καταπληκτικά γιατί ακολουθεί σωστή πρακτική, έχει κοινό για σχολιασμό (άρα επαναληψιμότητα) και καλές συνεργασίες με άλλα blogs που "παίζουν" τα άρθρα τους. Δεν είναι άξιο συγχαρητηρίων;
    Σε κάθε περίπτωση πάντως, ευχαριστώ για την τελευταία πρόταση και την θεώρηση για την δημιουργική πολιτική, αλλά και για τις εν γένει απόψεις.

    Όσο για τον 10.06, τι να πω. Εφόσον και εγώ θεωρούμε μέρος της δημοτικής αρχής, θα τα λουστώ τα σχόλια γιατί έχεις δίκιο, άσχετα αν έχω αρμοδιότητα ή δυνατότητα επέμβασης και επιρροής στα θέματα που αναφέρει. Θα το παλέψω όμως.

  6. Αγαπητέ Γιώργο Μπάκο, αποδέχομαι ότι χειρίζεσαι δυνητικά σωστά την Ελληνική γλώσσα, ως εκ τούτου γνωρίζεις πολύ καλά ότι το γεγονός, όπως αναφέρεις, ότι συνέβαλες δυναμικά στην δέσμευση του Περιφερειάρχη για ακύρωση της αδειοδότησης ….., σημαίνει ότι ο Τατούλης ίσως να είχε διαφορετική γνώμη και οι πιέσεις οι δικές σου ή και του δήμαρχου ίσως ή και των κατοίκων, του άλλαξαν την γνώμη.
    Όσοι παρακολούθησαν το περιφερειακό συμβούλιο, διαπίστωσαν ότι ο Τατούλης, δήλωσε πεντακάθαρα, ότι εφόσον οι επιθεωρητές περιβάλλοντος συμφωνήσουν με τους κατοίκους, ο ίδιος θα ανακαλέσει την υπογραφή του πάραυτα. Δηλαδή δήλωσε το αυτονόητο, όπως έπραξε και το αυτονόητο, όταν υπέγραψε, ως εκ του νόμου όφειλε, με την παρουσίαση του φακέλου της επένδυσης με ΟΛΑ τα νόμιμα και εκ του νόμου αναγκαία πιστοποιητικά.
    Δεύτερον, μιας και έχεις πολλάκις επικοινωνήσει και επισκεφθεί προσωπικά τον Τατούλη, έχεις την καλοσύνη να γίνεις σαφέστερος. Πόσες φορές έχεις συναντήσει τον Τατούλη προσωπικά, τους τελευταίους 6 μήνες, στην Τρίπολη;
    Εφόσον όπως πολύ καλά γνωρίζεις ότι δεν ήταν και δεν είναι στην αρμοδιότητα του Τατούλη η αδειοδότηση ή μη της επιχείρησης, ποια ήταν η μεθοδευμένη και συντονισμένη προσπάθεια που κατέβαλες προς τον Τατούλη;
    Αγαπητέ μου, συγνώμη για τα πολλά ερωτήματα, όμως θα πρέπει να είμαστε ακριβείς σ' αυτά που λέμε και να μην θυσιάζουμε τα πάντα στον βωμό της λαϊκής κατανάλωσης. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια σου απάντηση.

    ο αχρέωτος

  7. ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΝΟ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΧΟΛΗ

  8. "Το ψήφισμα δηλώνει ξεκάθαρα ότι το συμβούλιο είναι αντίθετο στην επέκταση της εγκατάστασης για την αποθήκη των χημικών…..". Εδώ κάνετε κάποιο λάθος!δεν υπάρχει θέμα επέκτασης αλλά εγκατάστασης!Σας παρακαλώ διορθώστε το ή ενημερώστε μας σε περίπτωση που εσείς γνωρίζετε κάτι περισσότερο από εμάς!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog