Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λιτή και απέριττη η γιορτή της Δημοκρατίας

- Advertisement -

Απείχαν Τσίπρας και Παπαρήγα…

Με μια ιδιαιτέρως λιτή τελετή, εν μέσω της κρίσης, και με λιγότερο κόσμο από άλλες χρονιές γιορτάσθηκε φέτος στο Προεδρικό Μέγαρο, η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας μετά την 7χρονη δικτατορία της 21ης Απριλίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας παρότρυνε τους πολιτικούς να «μιλάνε περισσότερο και να παρεμβαίνουν», ενώ ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεχόταν συγχαρητήρια για την πρόσφατη συμφωνία στις Βρυξέλλες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαράς είχε σύντομη συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδη, ενώ συμφώνησαν να «τα πουν σύντομα» και με τον υπουργό Άμυνας Π. Μπεγλίτη.

Δεν παρέστη ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, καθώς, όπως σημείωσε σε σχετική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «η Δημοκρατία μας φέτος δεν γιορτάζει. Δεν παρέστη, όπως και πέρυσι, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Παρόντες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης και οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος και Χρ. Σαρτζετάκης ενώ απουσίαζαν η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάνη και ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Παρόντες, επίσης, αντιστασιακοί του ΠΑΚ, της Δημοκρατικής Άμυνας και του «Ρήγα Φεραίου» όπως ο Σπύρος Καβουνίδης, ο Γιάννης Σταράκης, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο Γεράσιμος Νοταράς, ο Ν. Βουλέλης κ.α.

*24wro
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog