Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απελευθέρωση με διάλογο και συγκεκριμένους κανόνες…

- Advertisement -

Την διάθεση της κυβέρνησης να εξετάσει το θέμα των ΤΑΞΙ εκ νέου, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας κ. Ηλίας Μόσιαλος, σήμερα αργά το απόγευμα. Η κυβέρνηση με αυτή την κίνηση σηκώνει μια λευκή σημαία στους ταξιτζήδες και δηλώνει πως θέλει άμεσα να συνεχιστεί ο διάλογος, ο οποίος προ ημερών είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Ο κ. Μόσιαλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «συνεχίζουμε το διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί με στόχο την απελευθέρωση του επαγγέλματος με συγκεκριμένους κανόνες».

Η ανακοίνωση ήρθε ένα εικοσιτετράωρο πριν την συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο είχε ζητήσει ο υπουργός κ. Γιάννης Ραγκούσης. Πολλοί βουλευτές την τελευταία εβδομάδα έχουν εκδηλώσει τις επιφυλάξεις τους σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος, αλλά και τον τρόπο που γίνεται αυτός. Τελικά την Τρίτη το απόγευμα στις 6 θα γίνει το ΚΤΕ, όπου και ο κ. Ραγκούσης θα ενημερώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το θέμα.

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται πως το επόμενο διάστημα θα κατατεθούν από κυβερνητικής πλευράς «συγκεκριμένες προτάσεις, με βάση τις οποίες θα γίνει ανοιχτή και ενδελεχής διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους».

Με αυτόν τον τρόπο καλούνται ξανά οι αυτοκινητιστές για διάλογο άμεσα.

Η κυβέρνηση μέχρι και πρόσφατα δεν φαινόταν διατεθειμένη να κάνει πίσω στο θέμα, με αποτέλεσμα οι αυτοκινητιστές εδώ και δέκα ημέρες να έχουν προβεί σε σειρά κινητοποιήσεων που δημιουργούσαν έντονα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τον τουρισμό.
Τα προβλήματα πλέον έχουν πάρει τέτοια έκταση που προκάλεσαν την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζη. Ο κ. Ρακιντζής ζήτησε να γίνει καταγραφή των διαφυγόντων κερδών από τις καταλήψεις των αυτοκινητιστών σε δρόμους και αρχαιολογικούς χώρους, ούτως ώστε το δημόσιο να ζητήσει αποζημίωση.

Οι ταξιτζήδες επιμένουν ο διάλογος με την κυβέρνηση να γίνει στη βάση του Προεδρικού Διατάγματος Ρέππα, κάτι που η νυν ηγεσία του υπουργείου είχε αρνηθεί, αφού δεν το είχε υπογράψει. Την Τρίτη, κατά τη διάρκεια του ΚΤΕ έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση έξω από τη Βουλή. Μάλιστα, αναμένεται να «επισκεφτούν» την Αθήνα πολλοί αυτοκινητιστές από την Περιφέρεια προκειμένου να συμμετάσχουν και αυτοί στην συγκέντρωση, με στόχο να ακουστούν προκαλώντας «χάος» στο κέντρο της Αθήνα.

Η νέα προσπάθεια για διάλογο γίνεται την ώρα που από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο κ. Ραγκούσης έλαβε στήριξη στους χειρισμούς του. Σήμερα η κα Αμέλια Τόρες, στενή συνεργάτης του κ.  Χοακίν Αλμούνια σε οικονομικά θέματα, δήλωσε πως η απελευθέρωση του επαγγέλματος περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση στους Ευρωπαίου Εταίρους της.

Παρά τις αμφιβολίες που επικρατούν στο εσωτερικό της χώρας η κα Τόρες είδε μόνο πλεονεκτήματα σε αυτή τη μεταρρύθμιση. 
*protothema

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog