Πολύ… κατάκαρδα την πήρε η 17χρονη Ταμπάθα από το Λονδίνο την παρατήρηση που της έκανε ο καθηγητής της όταν την έπιασε να πηδάει από τα κάγκελα του σχολείου για να πάει να πάρει μια σοκολάτα…

Η άτυχη μαθήτρια  είπε με μία φίλη της να το σκάσουν για πέντε λεπτά από το σχολείο για να πάνε να πάρουν σοκολάτες, όμως την ώρα που πηδούσαν τα κάγκελα, τις έκανε τσακωτές ένας καθηγητής.

“Ένιωσα τα πόδια μου να μουδιάζουν και η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή. Μετά όλα σκοτείνιασαν”.

Έτσι περιέγραψε τη στιγμή που ο καθηγητής της φώναξε όταν της είδε να επιχειρούσαν να βγουν από το σχολικό χώρο.

Η Τάμπαθα ΜακΈλιγκοτ είχε πάθει έμφραγμα!

Ο καθηγητής σαστισμένος κάλεσε από το κινητό του το ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε μέσα σε τρία λεπτά κι εκεί οι γιατροί την επανέφεραν στη ζωή.

Αμέσως μετά, υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, και πλέον παίρνει φάρμακα για να μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Η Τάμπαθα πάσχει από ένα σπάνιο καρδιακό σύνδρομο γνωστό ως ALCAPA και το έμαθε με εκείνη την παρατήρηση του καθηγητή.

Οι γιατροί πάντως έχουν μείνει άναυδοι με την περίπτωση της, καθώς το ALCAPA συνήθως όταν δεν γίνεται η διάγνωση από τη γέννηση του παιδιού, σπάνια ο ασθενής καταφέρνει να επιβιώσει μέχρι τα 17 του χρόνια.

“Η ασθένεια είναι χρόνια και ελεγχόμενη μόνο μετά από έγκαιρη διάγνωση κατά τη βρεφική ηλικία”, σχολίαζει η Κάθυ Ρός, του Βρετανικού Ιδρύματος Καρδιακών Παθήσεων.
*cosmo.gr