Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

82 δικογραφίες κατά οδηγών ταξί

- Advertisement -
Συνολικά 82 δικογραφίες για παρακώλυση συγκοινωνιών κι άλλα παρόμοια αδικήματα έχει σχηματίσει η αστυνομία από τις 18 Ιουλίου όταν ξεκίνησε η κινητοποίηση των οδηγών ταξί. Παράλληλα, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος του ΣΑΤΑ, καταδίκασε τα έκτροπα από οδηγούς ταξί κάνοντας λόγο για μεμονωμένες ενέργειες.

Στις δικογραφίες αυτές, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, εμπλέκονται συνολικά 6.415 άτομα.

Μέχρι στιγμής, οι 35 δικογραφίες έχουν υποβληθεί ήδη στον εισαγγελέα και εμπλέκονται 5.524 άτομα.

Θ. Λυμπερόπουλος: “Μεμονωμένες ενέργειες τα έκτροπα από αγανακτισμένους ιδιοκτήτες ταξί”

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος σε δηλώσεις του αποστασιοποιήθηκε από τα έκτροπα που έγιναν την Πέμπτη (28/7) στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις από ιδιοκτήτες ταξί.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ απέδωσε τα έκτροπα σε μεμονωμένες ενέργειες αγανακτισμένων ιδιοκτητών που χάνουν τις άδειές τους και ενεργούν αυτόνομα χωρίς να μπορούν να ελεγχθούν από την Ομοσπονδία. Καταδίκασε απερίφραστα τις έκνομες αυτές ενέργειες και τόνισε ότι η μειοψηφία αυτή δεν εκφράζει το σύνολο των επαγγελματιών αυτοκινητιστών.

Ο κ. Λυμπερόπουλος, επικαλούμενος δημοσίευμα, κατηγόρησε τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση ότι στόχος των προτάσεών του είναι η καρτελοποίηση των ταξί σε βάρος των επαγγελματιών που κατέχουν σήμερα άδειες ταξί.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ προανήγγειλε ότι στη συνάντηση που θα έχει αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας με τον κ. Ραγκούση θα θέσουν δύο βασικά αιτήματα για να λήξει αμέσως η απεργία.

Το πρώτο αφορά την εφαρμογή του μέτρου της πληθυσμιακής αναλογίας και το δεύτερο τη διατήρηση των σημερινών αδειών.
*cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog