Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Περιοδείες και φήμες εκλογών

- Advertisement -

Το «φάντασμα» των εκλογών πλανάται
πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου; Μάλλον όχι. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα κάνει ότι μπορεί για να εξαντλήσει την τετραετία, παρά τις εισηγήσεις που δέχεται αρκετές φορές για αιφνίδια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Οι συχνές επισκέψεις του στην επαρχία έχουν ως στόχο να επικοινωνήσει ο ίδιος απ’ ευθείας με του πολίτες, χωρίς να χρειάζεται τη μεσολάβηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Άλλωστε με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί και ένα στιλ διακυβέρνησης τελείως διαφορετικό από αυτό που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία πολλά χρόνια με Σημίτη και Καραμανλή. Οι δύο τελευταίοι πρωθυπουργοί κατηγορούνταν συχνά – πυκνά ότι κλείνονται στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν έχουν επαφή με την κοινωνία. Οι δημόσιες παρεμβάσεις του Παπανδρέου είναι τόσο συχνές που κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό κι εκείνον.
Πολλές φορές στις περιοδείες του προκαλούνται επεισόδια, όπως για παράδειγμα στη Σύρο. Οι εντολές που έχουν δοθεί σε κάθε τέτοια περίπτωση βασίζονται στην αρχή της διακριτικής απώθησης των διαδηλωτών, χωρίς βία. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα εφικτό. Όμως φροντίζει να επισκέπτεται περιοχές φιλικές ακόμα προς το κόμμα του.
Για παράδειγμα την Παρασκευή επισκέφτηκε την Άρτα, ενώ πριν από δύο εβδομάδες είχε πάει στην Κω. Εκεί οι κάτοικοι τον υποδέχτηκαν εξαιρετικά φιλικά, χωρίς παρατράγουδα. Η Ελλάδα έχει χαρτογραφηθεί, άλλωστε, ώστε να διευκρινιστούν οι περιοχές με βάση τη φιλικότητά τους. Ενώ τα νησιά, λοιπόν, του Αιγαίου, η Κρήτη και τα Επτάνησα θεωρούνται φιλικές περιοχές, η Πελοπόννησος – συμπεριλαμβανομένης και της πασοκικής Πάτρας – έχει υψηλό δείκτη επικινδυνότητας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα συνεχίσει όλο το καλοκαίρι τις πολιτικές εξορμήσεις. Έχει ως στόχο να επισκεφτεί με την ιδιότητα του πρωθυπουργού ένα μεγάλο μέρος της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο θα συγκρατήσει ενδεχομένως και τη δημοσκοπική κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές, οι οποίες για την ώρα δεν υπάρχει σχέδιο διεξαγωγής τους εντός του χρόνου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog