Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο για να έχουμε κολυμβητήριο!

- Advertisement -

Καλημέρα αγαπητό  Loutrakiblog και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε.Θα ήθελα να θίξω ένα πολύ μεγάλο θέμα το οποίο άλλοι το χρησιμοποιούν για να λαϊκίζουν και άλλοι για να βρίζουν,πρέπει όμως κάποια στιγμή να το δούμε όπως είναι και όχι όπως μας συμφέρει.

Καταφέραμε λοιπόν μετά από πολλές δεκαετίες να φτιάξουμε κολυμβητήριο στον τόπο μας, ένα όραμα δεκαετιών των ανθρώπων του αθλητισμού και γενικότερα όλων των κατοίκων.Μετά από την μελέτη Παύλου και την εκτέλεση του έργου ύστερα από κάποιες διορθώσεις, του Γκιώνη και αξίζουν συγχαρητήρια και στους δυο, παραδόθηκε πρόσφατα στην νέα δημοτική αρχή.

Το θέμα είναι τώρα πως θα διαχειριστούμε αυτό το πολύ μεγάλο έργο.Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο και μετά από κάποιες συνομιλίες που είχα με ανθρώπους της κολύμβησης διαπίστωσα ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει το κολυμβητήριο χρειάζονται άκουσον άκουσον γύρω στις 500000 ευρώ το χρόνο!Χρήματα τα οποία θα βγαίνουν από το δημοτικό ταμείο ή τον φορέα που θα έχει την διαχείριση πχ Προμηθέας.Μόνο και μόνο για το αναγκαίο και λιγοστό προσωπικό που θα χρειαστεί να προσληφθεί, χρειάζονται γύρω στις 200000 ευρώ το χρόνο!!

Δηλαδή συνοψίζοντας, έχουμε ένα συνεδριακό που μας βάζει μέσα,ένα Υδροθεραπευτήριο που μας βάζει μέσα,θα προσθέσουμε και ένα κολυμβητήριο το οποίο θα μας βάζει και αυτό μέσα.Αν υπολογίσουμε ότι και τα τρία αυτά έργα σε βάθος δεκαετίας θα έχουν επιβαρύνει την τσέπη όλων μας γύρω στα 15 εκατομμύρια ευρώ τότε με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουμε τον μέχρι τώρα πλούσιο δήμο μας στην χρεοκωπία!

Προτείνω λοιπόν την απαλλαγή μας από όλα τα παραπάνω έργα και την εκμίσθωσής τους σε εταιρείες που έχουν την ανάλογη εμπειρία και ικανότητα και έχουν τους κατάλληλους ανθρώπους να τα δουλέψουν.Είναι ευκαιρία τώρα με το κολυμβητήριο,που είναι καινούριο και χωρίς φθορά έργο να μπει σ’ένα διεθνή διαγωνισμό και να δοθεί σε ιδιώτες.Έτσι και το έργο δεν θα αχρηστευτεί αλλά και ο δήμος θα έχει οικονομικό όφελος από την πρώτη στιγμή.

Λογικά μπορούμε να απαιτήσουμε από την σύμβαση που θα υπογραφεί να θέσουμε ως όρο την δωρεάν χρήση από τα σωματεία του δήμου μας αλλά και κάποιες ώρες να είναι ελεύθερες για τους πολίτες του δήμου μας.Οι εποχές των παχιών αγελάδων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για την χώρα μας αλλά και για τον δήμο μας και θα πρέπει ορθολογικά να βλέπουμε τα πάντα.

Στο δίλημμα που προκύπτει αν θέλουμε ένα  κολυμβητήριο με δημοτική διαχείριση και οικονομική επιβάρυνση 500000 ευρώ ή ένα κολυμβητήριο μισθωμένο σε ιδιώτη και έσοδα για τον δήμο από την πρώτη στιγμή εγώ προσωπικά θα προτιμήσω το δεύτερο και δεν νομίζω ότι θα είναι πολλοί αυτοί που θα επιλέξουν την πρώτη επιλογή εκτός και αν θέλουν να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.Ευχαριστώ για τον χρόνο που μου αφιερώσατε.
Μ.Π.

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πως τα υπολόγισες αλήθεια. Έσοδα δεν θα έχει αυτό το κολυμβητήριο, μόνο έξοδα? Ας μην τα βλέπουμε όλα μόνο από μία σκοπιά. Αν δεν είμαστε άξιοι να διατηρήσουμε ένα κολυμβητήριο, όπως κάνουν οι άλλες πόλεις, τότε μπράβο μας. Να μας χαίρονται τα παιδιά μας!!!

  2. Φίλε αυτά τα δυο στολίδια , έργα που είναι και τα τελευταία που βλέπουμε στον Δήμο μας θα τα δώσουμε να τα εκμεταλευτούν ΙΔΙΩΤΕΣ ? Γιατί? επειδή είναι ανίκανοι να τα διαχειριστεί η παρούσα αρχή? που το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί και πράξεις μηδέν?
    Που έχει φορέσει το προσωπείο του Καλλικράτη και μένει άπραγη περιμένοντας το μάννα εξ ουρανού?
    Αν δεν γνωρίζουν τουλάχιστον να ρωτήσουν όμορους Δήμους τι κάνουν και να πράξουν δεόντος

  3. Ε ΚΑΛΑ ΠΟΛΥ ΣΤΗΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΜ
    Η ΠΟΛΙΣ ΜΑΣ Η ΠΟΛΙΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΑΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ {ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ SPA} ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΓΗΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΑΛΛΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.
    Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΦΘΗΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΡΥΝΕΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ.
    ΑΛΩΣΤΕ ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ{ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΧΟΥΜΕ ΦΩΣ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ}
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΝΕΛΛΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΜΑΖΕΣ Η ΜΗΠΩΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΩΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  4. Κολύμβηση γίνεται και σε 25άρα πισίνα. Τα έξοδα είναι κατά πολύ λιγότερα. Ένας δήμος μάνατζερ ( και όχι προσωπικό δημόσιοι – δημοτικοί υπάλληλοι ) ίσως τα καταφέρει. Η Κόρινθος μια χαρά τα καταφέρνει εδώ και χρόνια με μια μικρή πισίνα, αλλά ανοιχτή. Εμείς εδώ μεγαλοπιανόμαστε, ας εισπράξουμε τώρα τα μεγάλα σχέδια.

  5. Πολύ σωστή η τοποθέτηση του/της ΜΠ.
    Εαν θέλετε κοιτάξτε πόσα κολυμβητήρια έχουν κλείσει και πόσα έχουν σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας.
    Είναι η μοναδική λύση.
    Και μόνο προς αυτή την πλευρά πρέπει να δούν οι υπεύθυνοι του Δήμου μας.
    Αλλά δεν το έκαναν μέχρι τώρα γιατί τα χρησιμοποιούν για να ρίχνουν δόλωμα στους ψηφοφόρους για να τους προσλάβουν και να καλλιεργήσουν συνθήκες υποδούλωσης μέχρι να ξαναβγούν στην καρεκλίτσα τους.
    Μακάρι να το δούν προς αυτή την κατεύθυνση και να πράξουν ανάλογα.
    Βέβαια η γνώση που έχω, αναφέρει ότι λόγο ότι τα αναφερόμενα κτήρια είναι με χρηματοδότηση και δεν μπορούν να τα παραχωρήσουν για 3-5 χρόνια.
    Αλλά η διάθεση θα φανεί.

    Ενας Απλός Πολίτης..

  6. Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΧΑΙΟΜΕΝΟ ΚΟΛΥΝΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΟΔΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
    Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ{ΠΑΝΕΛΛ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΕΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΕΣ ΜΗΚΥΤΙΑΣΕΙΣ}
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΡΜΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΗΓΑΔΙ ΣΤΟΥ ΘΡΟΥΒΑΛΛΑ

  7. Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ!!!!!!!!!
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ Η ΦΥΣΗ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ.ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ/ΤΗΝ Μ.Π. ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog