Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Ραγκούσης: Δεν κάνουμε πίσω

- Advertisement -

Απολύτως αδικαιολόγητη
και ακραία αντικοινωνική χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης την απεργία των ιδιοκτητών ταξί, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Παράλληλα υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολουθεί, επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί πολιτικής υποκίνησης των κινητοποιήσεων και έβαλε προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά.
Ειδικότερα, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε για ακόμη μία φορά ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να γνωστοποιήσει την συνολική του πρόταση και τους κανόνες που θα διέπουν την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί στα τέλη Αυγούστου. Επανέλαβε πως δεδομένου του επαρκούς χρόνου που θα δοθεί στους ιδιοκτήτες ταξί ώστε να επισημάνουν τα σημεία σύγκλισης και διαφωνίας τους, είναι «παντελώς αδικαιολόγητη κάθε μορφή κινητοποίησης και μάλιστα με θύμα το κοινωνικό σύνολο και την τουριστική οικονομία».
Σε έντονο τόνο ξεκαθάρισε μάλιστα πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω. «Το λέω ξεκάθαρα σε όσους νομίζουν ότι θα υποκύψουμε σε πιέσεις και σε εκβιασμούς: δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Το άνοιγμα με κανόνες θα προχωρήσει», υπογράμμισε.

Στο ίδιο πνεύμα ο κ. Ραγκούσης παρατήρησε ότι «καρτέλ δεν φτιάχνει η απελευθέρωση, καρτέλ είναι σήμερα οι λεγόμενοι μαντράδες εκμεταλλευτές με τις δεκάδες άδειες».
Σχετικά με το πληθυσμιακό κριτήριο για το άνοιγμα του επαγγέλματος, το οποίο θέτουν ως κόκκινη γραμμή οι απεργοί, ο υπουργός έκανε λόγο για «υπεκφυγή» και «πρόσχημα».
«Ας πούμε επιτέλους ότι όταν οι ιδιοκτήτες ταξί μιλούν για πληθυσμιακά κριτήρια εννοούν τέτοια πληθυσμιακά κριτήρια, ώστε το επάγγελμα να παραμείνει κλειστό, ώστε να μην προκύπτει η δυνατότητα έκδοσης νέων αδειών», τόνισε.

«Δεν σημαίνει», πρόσθεσε, «τίποτα παρά μόνο ένα βολικό άλλοθι σε όσους, όπως ο κ. Σαμαράς, θέλουν να παραμείνει το επάγγελμα κλειστό και με αυτό τον τρόπο κλείνουν το μάτι στους ιδιοκτήτες ταξί». «Είναι λυπηρό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετατρέπεται σε εκπρόσωπο τύπου του προέδρου των ιδιοκτητών ταξί», είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, κάλεσε να αναλογιστούν τις ευθύνες τους «όσους, από τη μια, με δηλώσεις τούς λένε να σταματήσουν, και από την άλλη, τους κλείνουν το μάτι να συνεχίσουν, επειδή έτσι φαντάζονται ότι πλήττουν την κυβέρνηση».
Σχετικά με την κριτική που δέχεται ως προς τους χειρισμούς που ακολουθεί, ο κ. Ραγκούσης ζήτησε από τους επικριτές του να πουν ρητά αυτό που εννοούν, ότι δηλαδή «δεν θέλουν το άνοιγμα».

Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων των απεργών
Μετά και την τοποθέτηση του υπουργού Μεταφορών στη Βουλή, αναμένεται καθοριστεί και η περαιτέρω στάση των απεργών, οι οποίοι μετά την πρωινή συνάντηση των εκπροσώπων τους με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τις σημερινές τους κινητοποιήσεις, τηρώντας στάση αναμονής.
Ο γραμματέας του ΣΑΤΑ Κώστα Δήμος χαρακτήρισε τη συνάντηση θετική και όπως ανέφερε, ανέμενε από τον κ. Ραγκούση να εκφράσει στην Βουλή την ίδια θετική στάση που δείχνει το κόμμα.
Υπενθυμίζεται ότι οι αυτοκινητιστές της Αθήνας προχώρησαν το πρωί σε ολιγόλεπτους αποκλεισμούς της Λεωφόρου Μεσογείων στο ύψους του υπουργείου Μεταφορών. Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και στην περιφέρεια με καταλήψεις δημόσιων κτηρίων και τελωνείων, ολιγόλεπτους αποκλεισμούς κεντρικών οδικών αρτηριών κ.ά.

ΣΥΡΙΖΑ: Λάδι στη φωτιά από το Γ. Ραγκούση
«Ο κ. Ραγκούσης επιμένει να “ρίχνει λάδι στη φωτιά”», παρατήρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να λάβει «πρωτοβουλία εκτόνωσης και διάλογου για αλλαγές, με επίκεντρο το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα, έτσι ώστε να τερματιστεί η επιζήμια για την οικονομία και την κοινωνία σύγκρουση κυβέρνησης-ταξιτζήδων».

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. κοινοταρχη της παρου ραγκουση ερχεται γιουρουσι.Εισαι τελειωμενος.Μετα απο δηλωση βουλευτη του πασοκ Σπαρτης απο πισω βρισκεται γνωστος τραπεζιτης ( Βγενοπουλος) και επιφανεις επιχειρηματιες (Αλαφουζος Μπομπολας).Ειπατε τιποτα?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog