Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται η απεργία των ιδιοκτητών ταξί

- Advertisement -

Την απόφασή τους να συνεχίσουν
τις κινητοποιήσεις τους έλαβαν οι ιδιοκτήτες ταξί, μετά από ακόμα μια θυελλώδη συνεδρίαση.
Θα επανεκτιμήσουν τη στάση τους σε κλαδικό συμβούλιο μέχρι το Σάββατο
Η κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας άρχισε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι με καθυστέρηση δύο ωρών.
Έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην οδό Μάρνη, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς επαγγελματίες αυτοκινητιστές, αναμένοντας τις αποφάσεις του ανώτατου συνδικαλιστικού τους οργάνου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Εν τω μεταξύ τα πρώτα ρήγματα στο μέτωπο των ταξί, δημιουργήθηκαν την Τρίτη, με τους ιδιοκτήτες σε Κω και Ρόδο να προχωρούν σε αναστολή κινητοποιήσεων.
Στην Ρόδο υπέρ της απόφασης αναστολής τάχθηκαν 145 μέλη του σωματείου και κατά 105 και τα ταξί βγήκαν στους δρόμους του νησιού.
Το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος επισκέφθηκε, επικεφαλής αντιπροσωπείας των ιδιοκτητών, το νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό, από τον οποίο ζήτησαν να μην προχωρήσει στην έκδοση νέων αδειών, όπως προβλέπει το προεδρικό διάταγμα, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Της σημερινής συνεδρίασης έχει προηγηθεί σειρά γεγονότων και επαφών αντιπροσωπείας των ιδιοκτητών, όπως η συνάντησή τους με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκη και με τον ίδιο τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Ι. Ραγκούση, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.
Παράλληλα, έχουν γίνει δηλώσεις, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης δια στόματος Ηλία Μόσιαλου, όσο και από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ θετικό στοιχείο θεωρούν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές τη χθεσινή δέσμευση του Γιάννη Ραγκούση ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί θα γίνει με νόμο και όχι με προεδρικό διάταγμα, γεγονός που παρέχει το χρονικό περιθώριο του διαλόγου, για τουλάχιστον δύο μήνες.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ρε παιδιά,ξέρω ότι υπάρχουν ταξί ασφαλείας…αλλά σαν πολλά δεν κυκλοφορούν στο Λουτράκι με αθηνα'ι'κά χρώματα ή κορινθιακά ή μου φαίνεται ;;;…μήπως μυρίζει κάτι ;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog