Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αντρίλα ρε: 10 προκλήσεις για όσους θέλουν να λέγονται άντρες

- Advertisement -

100 push ups, 3 γλώσσες, 1 extreme σπορ, 100 βιβλία, 1 πολεμική τέχνη, 1 νέο χόμπι που δε σου ταιριάζει, 1 μήνας χωρίς τηλεόραση, 6 μήνες χωρίς video-games, 1 μήνας «χωρίς» τηλέφωνο, 10 χιλιόμετρα. Μπορείς; 

Το να ξεχάσεις τον εαυτό σου είναι ένα πολύ φυσιολογικό πράγμα. Το καθημερινό τρέξιμο, η πίεση, το άγχος, η καθιστική εργασία μπορούν μέσα σε μερικά χρόνια να σε μετατρέψουν σε ένα κινούμενο λαπά με χαμηλή αυτοπεποίθηση (όσα λεφτά και αν βγάζεις), χωρίς συγκρότηση και σίγουρα όχι ελκυστικό. Το να μην προσπαθήσεις όμως να τον μαζέψεις είναι ασυγχώρητο.

100 push ups

Ξεκίνα με την σωματική άσκηση. Είναι κάτι που λείπει από την καθημερινότητα των περισσοτέρων αντρών κυρίως λόγω δουλειάς. Για αυτό είναι σημαντικό να μπορούμε να γυμναζόμαστε στον ελεύθερο μας χρόνο.
Υπάρχουν φυσικά και αυτοί που περνάνε όλη τη μέρα τους στα γυμναστήρια για να φτιάξουν τους κοιλιακούς και τα μπράτσα αλλά δε μιλάμε για αυτό το είδος άντρα.

Η πρόκληση των 100 push ups είναι για όσους θέλουν να έχουν γερά χέρια και γερό κορμό χωρίς απαραίτητα να φαίνεται κάτι προς τα έξω. Για όσους θέλουν να έχουν αυτοπεποίθηση χωρίς να επιδεικνύονται.

Θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες μέχρι να πετύχεις αυτό το στόχο αλλά σίγουρα μπορείς να χωρίς υπερβολές να θέσεις μικρούς πραγματοποιήσεις στόχους (20, 35, 60) μέχρι να φτάσεις το στόχο των 100. Και μόλις των πιάσεις φρόντισε να διατηρηθείς σε αυτό το επίπεδο.

3 γλώσσες

Οι περισσότεροι μιλάνε σχετικά καλά αγγλικά, μερικά γαλικούλια και κάτι λέξεις στα γερμανικά αλλά πόσοι άντρες μπορούν να πουν για τον εαυτό τους ότι μπορούν να διεξάγουν μια ενημερωμένη συζήτηση σε τρεις γλώσσες ή να ενημερωθούν από τρεις ξενόγλωσσες εφημερίδες.

Πάλι εδώ η κατάκτηση μιας γλώσσας απαιτεί πολύ χρόνο αλλά η λύση είναι μία: αφοσίωση. Ξεκίνα με κάτι εξωτικό αν θες την απόλυτη πρόκληση και ισχυρά κίνητρα όπως αραβικά, κινέζικα, ιαπωνικά κ.α.

Δεν χρειάζεται να μιλάς με προφορά ή να γράφεις δοκίμια απλώς να μπορείς να διαβάζεις και να συνεννοείσαι με επιτυχία. Μόλις τα καταφέρεις προχώρα στην επόμενη.

1 extreme σπορ

Αναρρίχηση, ορειβασία, sky diving απαιτούν όλα ένα πράγμα! Να ξεπεράσεις τους περιορισμούς που θέτεις στον εαυτό σου και τους φόβους σου. Είναι αυτό που λένε ότι ξεχωρίζουν τα παιδιά από τους άντρες.

Δε χρειάζεται να γίνεις πρωταθλητής ή να ανέβεις στο Έβερεστ χωρίς οξυγόνο αλλά να φέρεις τον εαυτό σου στη δύσκολη κατάσταση και να αντιδράσεις με θάρρος και ψυχραιμία.

Για skydive μπορείς να επικονωνήσεις με τους Hellenic Skydivers. Είναι η πιο οργανωμένη ομάδα και κάνει τα άλματα της συνήθως στη Βουλγαρία όπου τα πράγματα είναι πιο οργανωμένα.

Για trekking-ορειβασία μπορείς να επικοινωνήσεις με οποιοδήποτε ορειβατικό σύλλογο ή με την Trekking Hellas που διοργανώνει πιο light εξορμήσεις.

100 βιβλία

Άντρας σημαίνει κυρίως μυαλό και όλες οι παραπάνω προκλήσεις έχουν σα στόχο τη βελτίωση της αυτοπεποίθησης και του αυτοελέγχου. Ωστόσο, υπάρχει και η γνώση!

Όλοι οι άντρες ξέρουν ότι η γνώση είναι δύναμη και η πρόκληση των 100 βιβλίων στοχεύει σε αυτό ακριβώς το πράγμα. Στη δημιουργία ενός εγκυκλοπαιδικού υποβάθρου και στο άνοιγμα νέων οριζόντως στη σκέψη.

Φιλοσοφία, επιστήμη, τέχνες αλλά και λογοτεχνία είναι όλα πολύτιμα αναγνώσματα. Πάρε μερικά!

Κριτική ενός αγνού ανθρώπου – Εμμανουήλ Καντ

Η θεραπεία Sebastian Fitzek Το δόγμα του σοκ

Η άνοδος του καπιταλισμού της καταστροφής Naomi Klein

The Blank Slate – Steven Pinker

Ο τυφλός ωρολογοποιός Richard Dawkins
1 πολεμική τέχνη

Η πολεμική τέχνη σε μαθαίνει πειθαρχία, αυτοσυγκέντρωση και αυτοέλεγχο δηλαδή όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας άντρας.

Παράλληλα βελτιώνει την αυτοπεποίθηση σου, μαθαίνεις να αμύνεσαι και να φέρεσαι με αυτοπεποίθηση σε δύσκολες καταστάσεις κάτι που είναι πιο σημαντικό από το παίζεις σφαλάριες σαν 16χρονο.

Τα κακά νέα είναι ότι οι πολεμικές τέχνες χρειάζονται πολύ χρόνο για να της κατακτήσεις αλλά όπως είπαμε όλα είναι θέμα αφοσίωσης.

1 νέο χόμπι που δε σου ταιριάζει

Ο πραγματικός άντρας μπορεί να λειτουργεί αποτελεσμά έξω από το περιβάλλον στο οποίο αισθάνεται άνετα. Δοκίμασε μια νέα δραστηριότητα, ένα νέο χόμπι (π.χ. φωτογραφία) και προσπάθησε να οξύνεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες!

100 μπύρες

Σίγουρα δε μιλάμε για 100 μπύρες σε μια βδομάδα ή σε ένα βράδυ. Μιλάμε, σε βάθος μερικών μηνών, να έχεις δοκιμάσει 100 διαφορετικές γεύσεις μπύρας με την προσέγγιση του γευσιγνώστη και όχι του αλκοολικού.

Έτσι ανοίγεις τους ορίζοντες τους, ανακαλύπτεις ένα νέο κόσμο και χτίζεις μια εμπειρία που συμβάλλει στην αυτοπεποίθηση σου. Περιττό να πούμε ότι οι 100 μπύρες μπορεί να είναι 100 διαφορετικά πιάτα ή 100 ετικέτες κρασιού!

1 μήνας χωρίς τηλεόραση

Δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα. Ίσα ίσα αφήνεις την παθητική ενημέρωση – διασκέδαση στην άκρη και φέρνεις τον εαυτό σε απόσταση από τα πράγματα ώστε να μπορείς να διαμορφώνεις τη δική σου άποψη και προσέγγιση. Δε μιλάμε να μην ενημερώνεσαι αλλά για αυτό υπάρχουν άλλοι τρόποι.

6 μήνες χωρίς video-games

Τα video-games έχουν πολλά πλεονεκτήματα με σημαντικότερο ότι βελτιώνουν τις ψυχοκινητικές δεξιότητες. Ωστόσο, από το σημείο που τα αντανακλαστικά και η σκέψη σου προσαρμόζονται στο παιχνίδι προσφέρουν μόνο χάσιμο χρόνου.

Δοκίμασε να περάσεις 6 μήνες χωρίς να αγγίξεις κονσόλα και το πιθανότερο είναι ότι βρεθείς σε μια καλύτερη και πιο ήρεμη διάθεση.

1 μήνας χωρίς τηλέφωνο

Όλοι έχουμε την τάση όταν βαριόμαστε να παίρνουμε κάποιον να μιλήσουμε στο τηλέφωνο ή να ψάχνουμε το καλύτερο πάρτι μιλώντας με όλους τους κολλητούς χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι θα πάμε.

Δοκίμασε να περάσεις ένα μήνα χωρίς να κάνεις κανένα τέτοιο τηλεφώνημα. Άσε τους άλλους να σε βρουν. Θα δεις όχι μόνο ότι ανεξαρτητοποιείσαι ψυχολογικά αλλά οι αποστάσεις σου με τους ανθρώπους επαναπροσδιορίζονται προς το καλύτερο.

Bonus: 10 χιλιόμετρα

Η πρόκληση αυτή είναι ένας σίγουρος τρόπος για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση, την κορμοστασιά σου και να χάσεις κιλά.

Πάλι εδώ μπορείς να βάλεις ενδιάμεσους στόχους απόστασης ή χρόνου (π.χ. 50 λεπτά) και να προσπαθήσεις να τον κατακτήσεις σιγά σιγά.

Αν θες και το κάτι παραπάνω δοκίμασε τον στόχο των 100 push up και 10 χιλιομέτρων.
*men24

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog