Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Θυμίζει ψυχρό πόλεμο» λενε οι Γερμανοί η τάφρος στον Εβρο!

- Advertisement -

Αυτό που , ως «prionokordela.gr», επισημάναμε χθες ως φόβος, έγινε σήμερα πραγματικότητα . Ο γερμανικός τύπος, στηριζόμενος σε μερικά «στρεβλά» και μονομερή δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου ότι η τάφρος στον Έβρο είναι δήθεν  μόνο  αμυντικό και κατά των λαθρομεταναστών  έργο…
 «Όποιος ανοίγει το λάκκο του άλλου…», είναι ο τίτλος της Die Welt του Βερολίνου για την αμυντική τάφρο που είναι υπό κατασκευή στον Έβρο και σημειώνει: «Η Ελλάδα πνίγεται από τα κύματα προσφύγων. Τώρα επιθυμεί να κατασκευάσει και μία γιγαντιαία τάφρο για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση από την Τουρκία μέσω του Έβρου.»

Η εφημερίδα αναφέρεται διεξοδικά σε σχετικό δημοσίευμα του «Βήματος» και γράφει: «Μόνον το 2010 η Ελλάδα δέχθηκε 128.000 μετανάστες, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια άγγιξαν τις 512.000. Μετά την συμμετοχή και την βοήθεια της Frontex στη φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων στις αρχές του 2011 ο αριθμός των μεταναστών μειώθηκε αισθητά».

Η οργάνωση «Pro Asyl» ασκεί κριτική στην κατασκευή της τάφρου. Ο εκπρόσωπος  της Γκίντερ Μπούρκχαρντ δηλώνει ότι η νέα αντιαρματική τάφρος της Ελλάδας είναι ένα σύμβολο. Συμβολίζει από τη μια το βαθύ χάσμα με την Τουρκία, και από την άλλη την υποχώρηση της κυβέρνησης στο εθνικιστικό ρεύμα… Η κυβέρνηση Παπανδρέου δείχνει έτσι ότι επιθυμεί περισσότερο ένα σύστημα αποκλεισμού παρά ένα σύστημα υποδοχής’ των προσφύγων.»

Στο ίδιο θέμα με τίτλο «Η Αθήνα κατασκευάζει αμυντική τάφρο στα σύνορα με την Τουρκία», αναφέρεται και η λαϊκή εφημερίδα Bild, η οποία επικαλείται επίσης  δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου και καταλήγει: «Κατασκευή τάφρου για αμυντικούς σκοπούς. Μας ξυπνά μνήμες από την εποχή του ψυχρού πολέμου και την κατασκευή του Τείχους στο Βερολίνο. Η μόνη διαφορά είναι ότι εδώ ανοίγεται τάφρος και δεν υψώνεται τείχος.» Επίσης το Der Spiegel δημοσίευσε ανάλογο ρεπορτάζ ,επικαλούμενο την ελληνική εφημερίδα και τα όσα δημοσίευσε για τη τάφρο!
Ας σοβαρευτούμε πια!
*prionokordela

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. καλα κανουμε τι θα γινουμε δηλαδη πανδοχειο?επιτηδες τα λνε αυτα για να μην το φτιαξουμε και να ερθουν ολιο εδω και αυτοι να μην δεχτουν κανενα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog