Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Λογική η κινεζική πρόταση για παγκόσμιο νόμισμα

- Advertisement -

Λογική χαρακτήρισε την πρόταση της Κίνας για τη δημιουργία ενός νέου, σταθερού, παγκόσμιου…

αποθεματικού νομίσματος ο βρετανός υπουργός Εμπορίου, Βινς Κέιμπλ, στον απόηχο της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας από την Standard & Poor’s.
Παρά την υποβάθμιση ωστόσο, ο βρετανός υπουργός επεσήμανε ότι το δολάριο προς το παρόν εξακολουθεί να παραμένει «κλειδί» στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Η Κίνα, που αποτελεί και το μεγαλύτερο κάτοχος αμερικανικού χρέους, λίγο μετά την υποβάθμιση απηύθυνε έκκληση για τη δημιουργία ενός ασφαλούς παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «εξάρτηση από το χρέος της».
«Οι Κινέζοι έχουν εδώ και πολύ καιρό ταχθεί υπέρ μιας μεταρρύθμισης του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος και εμμένουν στην ανάγκη ενός ισχυρού αποθεματικού νομίσματος» σχολίασε ο Κέιμπλ, σε συνέντευξή του στο BBC, ερμηνεύοντας ότι το Πεκίνο ουσιαστικά εννοεί τα ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα του ΔΝΤ».
Η πρόταση αυτή, ανέφερε, είναι λογική, ωστόσο δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.
Αναφερόμενος στο δολάριο, ο Κέιμπλ υποστήριξε ότι «παραμένει το βασικό διεθνές νόμισμα». Επίσης, υπογράμμισε ότι παρά το χάος που επεκράτησε στις ΗΠΑ πριν λίγες εβδομάδες, πλέον υπάρχει βούληση για τη διαχείριση του χρέους με ένα συνετό τρόπο.

newscode

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog