Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στήριξη από την Ελλάδα στην ενταξιακή της πορεία αναμένει η ΠΓΔΜ

- Advertisement -

Η ΠΓΔΜ αναμένει από την Ελλάδα
μια εταιρική σχέση και υποστήριξη αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της χώρας στην ΕΕ, ανέφερε σε συνέντευξή της σε πρόγραμμα της Deutsche Welle η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας, αρμόδια για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Τεούτα Αρίφι.
Σύμφωνα με την Αρίφι, το αίτημα μάλιστα αυτό θα μεταβιβάσει επισήμως η ΠΓΔΜ στην ελληνική κυβέρνηση.
Ερωτηθείσα πώς μπορεί να βρεθεί λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας, όταν ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, μόλις πριν από μερικές ημέρες επανέλαβε ότι η χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει το συνταγματικό της όνομα, η κ. Αρίφι εστιάζει στην ανάγκη εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης.
«Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι πάντοτε υπήρχε διάθεση για συμβιβασμό, σε ένα πλαίσιο στο οποίο για τα ζητήματα ταυτότητας δεν μπορεί να γίνει καμία διαπραγμάτευση, ενώ το ζήτημα της ονομασίας της χώρας για διεθνή χρήση μπορεί να εξεταστεί. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ ότι υπάρχει διάθεση από τη πλευρά της ΠΓΔΜ για θετικές σκέψεις και ενέργειες και νομίζω ότι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε», παρατήρησε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εμείς φταίμε .Ας είμαστε σοβαρό κράτος και θα είχε λυθεί αμέσως το θέμα.Θα ειχαν φάει σφαλιάρα απο αυτές που δεν ξεχνιούνται οι γυφτοσκοπιανοι..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog