Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τηλεδιάσκεψη Βασίλη Παλαιοκώστα – Γιώργου Παπανδρέου για την Οικονομία

- Advertisement -

ε φίλε… μισό λεφτό να βάλω τ’ ακουστικά μου. (…) Πώς σού φαίνομαι; Σαν πιλότος ελικοπτέρου δεν είμαι;
Έλα πιο ΔΕΞΙΑ για να σε βλέπω καλύτερα… Δεν πάει άλλο; Ρε συ… βάλε τα χέρια πάνω στο τραπέζι. Αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια έτσι…

Με το αυθαίρετο κρησφύγετο στα Βίλια τι να κάνω; Πού να βρω εικοσιπέντε χιλιάρικα να το νομιμοποιήσω; Κατά πρώτον η Proton Bank δεν έχει ρευστό. Και κατά δεύτερον, ήρθες δεύτερος.
Ρε φίλε, εδώ είμαι… Έσκυψα ν’ ανάψω ένα φιδάκι για τα κουνούπια. Εδώ στις εξοχές σού ρουφάνε το αίμα. Ποια σκνίπα του Νείλου και κουραφέξαλα! Από το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εμβολιαστούμε.
Αγάπη μου, ζω ένα δράμα με τα χρηματιστήρια… Ίσα από κει που θα με πεις Παλαιοκωστέτσο! Εσύ έκανες ρυζόγαλο την οικονομία. Και τώρα βάζεις μια ολόκληρη Ελλάδα να το κανελλώνει…
Πες μου ότι μου κάνεις πλάκα. Πες μου ότι τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου δεν τον λένε Νταλάρα… Όποια πέτρα και να σηκώσεις, έναν Νταλάρα πάντως θα τον βρεις από κάτω. Δεν φταίω εγώ. Η φαντασία μου τα φταίει… (Κι ο Τζίμης Πανούσης, επίσης!)
Εσύ με τον Ρομπάι κι εγώ με τον Ριτζάι. Δε βλέπω και μεγάλες διαφορές, δε νομίζεις;
Φίλε, πρέπει ν’ αποκαταστήσω τη Σούλα. Όπως εσύ ταχτοποίησες την Άγκελα, ένα πράμα… Αλλά μη μου εξομοιώνεις τώρα τις αντικειμενικές με τις πραγματικές στο αυθαίρετο στα Βίλια… Α ρε Σούλα, πάλι στο κλαρί σε βλέπω. Αν κι αυτή τη φορά δε θα ‘σαι μόνη σου. Όποιον Έλληνα και να ρωτήσεις, Σούλα θα σου λέει με λένε.
Κάποτε σκοτώνονταν για μια θέση στο δημόσιο. Σε λίγο θα την πέφτουνε όλοι για ένα κλαρί. Άραγες το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Κλαριού θα εξετάζει με τον ίδιο ζήλο τα… μόρια των υποψηφίων; Ίσα από κει που θα βάλεις στο… στόμα σου το μόριο του Παλαιοκώστα!
Ρε Σούλα, σου ήρθε το χαρτί της νέας περαίωσης; (…) Μπα… το έριξε στον ύπνο… Όχι, ρε γαμώτο! Πάλι το λάθος φιδάκι άναψα.
Ρε φίλε… το ‘γραψε κι ο μακαρίτης ο Ρασούλης. “Με τον Ομπάμα πάμε αντάμα”. Μαυρίλα σκέτη κι η αμερικάνικη οικονομία. Η Σούλα όμως είναι καλύτερη από τη Μισέλ. Κι από την Άντα και κάτι, δεν το συζητώ.
Ρε φίλε… ξέρεις τι λέει στη συνέχεια το τραγούδι του Ρασούλη; “Καλύτερα με μαύρο/στον Οίκο το Λευκό/ παρά παντού μαυρίλα/ με βλάκα και λευκό”.
Ρε φίλε… σ’ έχασα, πού πήγες; (…) Όχι ρε γαμώτο! Πάλι παίζει ο Μόσσιαλος με τον δορυφόρο και κόπηκε η σύνδεση.
(Επεξεργασία φωτογραφίας: Mediasoup)
*mediasoup.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog