Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανέτοιμη η κυβέρνηση για τον πέμπτο έλεγχο της τρόικας

- Advertisement -

Στις 22 Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσουν τα στελέχη της τρόικας τον πέμπτο έλεγχο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με την κυβέρνηση να πιέζει για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου της 21ης Ιουλίου, για τη νέα χρηματοδότηση της χώρας και την τακτοποίηση του χρέους… 
Το ενδιαφέρον της τρόικας θα επικεντρωθεί στο κυβερνητικό έργο αναφορικά με τις καταργήσεις φορέων, το ενιαίο μισθολόγιο, τις αποκρατικοποιήσεις, το ασφαλιστικό σύστημα, το σύστημα υγείας και το φορολογικό καθεστώς.
Η κυβέρνηση καλείται από την τρόικα να υιοθετήσει νομοθεσία για το κλείσιμο ή τη συγχώνευση επιπλέον 10 μεγάλων οργανισμών. Πρόκειται για τις εταιρείες ΚΕΔ, ETA, ΟΔΔΥ, Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, EOΜMEX και ΙΓΜΕ (κατάργηση), OΣΚ, ΔΕΠANOM, THEMIS, ΕΘΙΑΓΕ, ΔΗΜΗΤΡΑ (συγχώνευση), ΕΡΤ (μείωση μεγέθους).
Σχετικός νόμος έχει περάσει, ωστόσο δεν εξειδικεύει τα μέτρα. Προβλέπει την έκδοση αποφάσεων από τα υπουργεία με στόχο οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο των οργανισμών να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Πάντως, οι μέχρι στιγμής αποφάσεις της κυβέρνησης δεν έχουν φτάσει στο απαιτούμενο επίπεδο, με τα στελέχη της τρόικας να εκφράζουν προβληματισμούς.
Προβληματισμός που επιτείνεται από τη χθεσινή ανακοίνωση των στοιχείων του ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με τα οποία επιβεβαιώνεται υστέρηση των εσόδων και αύξηση των δαπανών στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2011.

newsbomb.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog