Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας

- Advertisement -

Στο τραπέζι μπαίνει το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, όπως τόνισε ο υπουργός Π.Μπεγλίτης, εξηγώντας το ενδεχόμενο είναι ανοικτό, εάν δεν αποδώσουν οι σχεδιασμοί για τον εξορθολογισμό στη λειτουργία των ΕΔ, ενώ επανέλαβε ότι είναι αντίθετος…

με το θεσμό του πλήρως επαγγελματικού στρατού. Μιλώντας στον RealFm επέκρινε τη ΝΔ ότι προχώρησε σε μείωση της θητείας για μικροπολιτικούς λόγους. Σχετικά με τη θητεία, ξεκαθάρισε πάντως ότι πρώτα θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κενά που παρουσιάζονται στο στράτευμα, όπως συγχωνεύσεις στρατοπέδων, ενίσχυση αποτελεσματικότητας στρατιωτικών σχηματισμών και στη συνέχεια θα ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για αύξηση ή μη.

Επίσης, ανέφερε ότι θα αλλάξει το καθεστώς χορήγησης των αναβολών, χωρίς αυτό να στερεί από τους νέους, όπως είπε, το δικαίωμα στη μόρφωση. Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του πρώην πρέσβη της Τουρκίας Ντενίς Μπουλούκμπασι ότι επί θητείας Γιώργου Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ η Ελλάδα είχε δεχθεί να μην επεκτείνει σε ορισμένες περιοχές τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Ο κ. Μπεγλίτης, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και συμμετείχε στις διερευνητικές επαφές, τόνισε ότι γίνονταν συζητήσεις, αλλά δεν υπήρχε καμία συμφωνία, καθώς μοναδικός στόχος της Αθήνας ήταν η υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog