Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ντροπή! Βρέθηκαν ψύλλοι σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας

- Advertisement -

– Που τρύπωσαν τα ζωύφια
– Με κνησμό και ερεθισμό πολλοί γιατροί του νοσοκομείου

Τα ενοχλητικά ζωύφια εμφανίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας την περασμένη Δευτέρα 5 Αυγούστου.
Αμέσως οι γιατροί διαμαρτυρήθηκαν για την απαράδεκτη κατάσταση λόγω του έντονου ερεθισμού και κνησμού που προκαλούν τα τσιμπήματα των ψύλλων καθώς και για τους κινδύνους μεταφοράς των εντόμων στις κλινικές όπου νοσηλεύονται ασθενείς.
Αλλωστε όπως είναι γνωστό με τη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες οι ψύλλοι παρουσιάζουν κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Όπως δήλωσε o Λάμπρος Καραγιώργος, πρόεδρος των Γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας “όσον αφορά στην κατάσταση που βρισκόμαστε το ερώτημα είναι το εξής: έχουμε ψύλλους στη Μεγάλη Βρετάνια, στο Hilton και σε μια σειρά υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχεία της Αθήνας ή της περιφέρειας; Όχι. Για να μην έχουν ψύλλους εκεί σημαίνει ότι κάτι κάνουν. Για να έχουμε ψύλλους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σημαίνει ότι κάτι δεν γίνεται.
Οι ψύλλοι βρέθηκαν στα εφημερεία των γιατρών. Ανά 5 εφημερεύοντες υπάρχει ένα εφημερείο, οι υπόλοιποι γιατροί κάπως αλλιώς τη βγάζουν. Στο όρθιο, στα ράντζα, στα φορεία ή ενδεχομένως και εκτός νοσοκομείου.
Επίσης οι ψύλλοι είναι ένα ενδεικτικό δείγμα της πολιτιστικής κατάστασης που βρισκόμαστε.
Όταν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση διαλυτική σε οτι αφορά τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τέτοια φαινόμενα αργά ή γρήγορα και με διάφορους τρόπους θα έρθουν. Αυτή τη στιγμή το γενικό νοσοκομείο μας συγχωνεύεται με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, μπαίνει σε μια προγραμματισμένη διαδικασία διάλυσης. Έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε υλικά ακόμη και σε βαμβάκι παρά το γεγονός πως στο Θεσσαλικό κάμπο παράγεται άφθονο βαμβάκι. Κόβουμε κομματάκια – κομματάκια ένα υλικό που είναι πλαστικό βαμβάκι για να βάλουμε στους καταγματίες.
Δεν έχουμε οινόπνευμα, δεν έχουμε τις σύρριγγες που θέλουμε, δεν έχουμε τα φάρμακα και τους καθετήρες που θέλουμε, δεν έχουμε τους ουροσυλλέκτες που θέλουμε και βεβαίως δεν έχουμε προσωπικό. Σκεφτείτε πως πριν λίγες ημέρες είχαμε έναν νεκρό που δεν τοποθετήθηκε στο ψυγείο λόγω έλλειψης προσωπικού. Ζούμε λοιπόν μια κατάσταση καταστροφική στη δημόσια υγεία. Κοι οι ψύλλοι είναι ο κεντρικός άφωνος διαδηλωτής της καταστροφής του δημόσιου συστήματος υγείας και της καταστροφής ιδιαίτερα του νοσοκομείου μας”.

newsit.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog