Το Facebook έχει γίνει για πολλούς συμπατριώτες μας η αγαπημένη συνήθεια με το που ξυπνήσουν. Πρίν καν πιούν τον καφέ τους, πολλοί Έλληνες ανοίγουν πλέον πρώτα τη σελίδα του προφίλ τους προκειμένου να δούν τι κάνουν οι φίλοι τους, τι νεότερο υπάρχει από τον ”κόσμο” του Facebook.
Πόσοι Έλληνες έχουν τελικά προφίλ στο γνωστό social network…;
Σύμφωνα λοιπόν με τις περισσότερες στατιστικές, ο ελληνικός πληθυσμός του Facebook έχει φτάσει πλέον σχεδόν τα 3,5 εκ., καταλαμβάνοντας το 0,49 % του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού του δημοφιλούς site κοινωνικής διαδικτύωσης. Οι περισσότεροι είναι άνδρες, ενώ η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα είναι από 25 έως 34 ετών (32% των Ελλήνων χρηστών), ακολουθούμενοι από….
τους νεαρότερους, ηλικίας 18-24 (26,5%). Τρίτη είναι η ομάδα των 35-44 με 17%. Ωστόσο τα στοιχεία ενδέχεται να μην είναι τόσο απόλυτα, καθώς υπάρχουν ψεύτικα ή διπλά προφίλ, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο το από που προέρχονται τα στοιχεία για την χώρα προέλευσης του χρήστη.
Οι πιο πολλοί χρήστες του Facebook παγκοσμίως προέρχονται από την Αμερική, την Ινδονησία, την Ινδία, τη Βρετανία και την Τουρκία, ενώ η χώρα μας καταλαμβάνει την 40η θέση.

mediagate.gr/