Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με άνοδο έκλεισε το Χ.Α.

- Advertisement -

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου, ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές…

Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 991,14 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,53%. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης υποχώρησε κατά 6,25%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 54,04 εκατ. ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 82 βρέθηκαν σε θετικό έδαφος, 45 υποχώρησαν και 48 παρέμειναν αμετάβλητες

Σε ανοδική πορεία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές την Παρασκευή, μετά και την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων (short selling) που αποφάσισαν η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο.

Στην Γερμανία ο δείκτης DAX κατέγραφε νωρίς το απόγευμα άνοδο 3,84% και διαμορφώνεται στις 6.005,91 μονάδες.

Ανοδικά κινείται και το χρηματιστήριο του Λονδίνου με τον δείκτη FTSE-100 να κινείται ανοδικά κατά 1,98% και διαμορφώνεται στις 5.265,12 μονάδες.

Σε ανοδική πορεία πέρασε το χρηματιστήριο του Παρισιού. Η ανάκαμψη οφείλεται στο ενδιαφέρον των επενδυτών για τους τίτλους των τραπεζών, που έχασαν έδαφος κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις. Ο δείκτης CAC 40 ενισχυόταν κατά 2,73% στις 3.173,88 μονάδες.

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται πλέον και το χρηματιστήριο του Μιλάνου έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης της χρηματιστηριακής αρχής Consob της απόφασης απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων. Ο δείκτης FTSE Mib ενισχύθηκε κατά 0,42% και διαμορφώθηκε στις 5.341 μονάδες.

real.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog