Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πράσινο χωριό στο Κοκκώνι Κορινθίας

- Advertisement -

Φαστ-τρακ α λα ελληνικά… και μάλιστα εκεί που κανείς δεν το περιμένει. Το πολυμήχανο του Ελληνα δημιουργεί ένα μικρό θαύμα επιχειρηματικότητας, κάτω από την ομπρέλα της πράσινης ανάπτυξης…

Ο λόγος για το πράσινο χωριό που κατασκευάζεται με γοργούς ρυθμούς στο Κοκκώνι Κορινθίας, δίνοντας δουλειά στους νέους της περιοχής, ιδιαίτερα σήμερα που η αγορά κατοικίας έχει καταρρεύσει, εκτινάσσοντας στα ύψη την ανεργία και η ύφεση έχει καταβαραθρώσει τον δείκτη των επενδύσεων.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων ευρώ, που ταυτόχρονα αποτελεί δραστική παρέμβαση σε ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα, όπως είναι η κατοικία εκτός Αθηνών, που μπορεί να έχει, με δεδομένη τη λειτουργία του προαστιακού για εκείνους που εργάζονται στην ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής, διπλό ρόλο και κύριας αλλά και εξοχικής κατοικίας.

Στο Κοκκώνι θα δημιουργηθούν 177 πρότυπες κατοικίες κοντά στην παραλία με την μπλε σημαία του ΕΟΤ και η ειδοποιός διαφορά σε αυτόν τον οικισμό, είναι η συλλογική χρήση των φωτοβολταϊκών στις στέγες των σπιτιών: έτσι κάθε ιδιοκτήτης αποκτά ένα ετήσιο έσοδο που του αποπληρώνει σχεδόν το σύνολο της δόσης του στεγαστικού δανείου.

Εμπνευστής αυτής της πραγματικά πρωτότυπης ιδέας που «παντρεύει» οικολογία και οικοδομή και δίνει τη δυνατότητα στους δύσκολους καιρούς του Μνημονίου για οικιστικά προγράμματα χαμηλού κόστους, είναι ο ιδρυτής του Military Club Ζήσης Μιχαλόπουλος, ο οποίος μας μιλάει για τη φιλοσοφία, τόσο της επένδυσης όσο και του club.

Βάσει φωτοβολταϊκών

«Ξεκινήσαμε την ανάπτυξη αυτού του οικισμού εκμεταλλευόμενοι την πράσινη ενεργεια, δίνοντας τη δυνατότητα σε συναδέλφους να αποκτήσουν εξοχική κατοικία σε προνομιακή τιμή με βάση τη χρηματοδότηση από την ετήσια απόδοση των φωτοβολταϊκών. Μέλη μας είναι εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και το πολιτικό προσωπικό των αντίστοιχων υπουργείων, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση. Ανταποκρινόμενοι στις εισηγήσεις τους, προσδιορίζουμε και τους στόχους του club με προγραμματισμό, ευαισθησία και υπευθυνότητα. Νέα σελίδα στις δραστηριότητές μας είναι το “πράσινο χωριό” στο Κοκκώνι, ενώ έχουν προηγηθεί οικισμοί στη Λάρισα, στη Νέα Κηφισιά, στον Γέρακα και στην Ανοιξη. Είμαστε περήφανοι για το “πράσινο χωριό”, για το οποίο τα μέλη μας δείχνουν εξαιρετικό ενδιαφέρον παρά την κρίση, αφού τα οφέλη που προκύπτουν είναι σημαντικά, όχι μόνον για εμάς αλλά και για την τοπική κοινωνία και για την ανάπτυξη της περιοχής».

Να, λοιπόν, που υπάρχουν έξυπνες ιδέες πράσινης επιχειρηματικότητας από Ελληνες για Ελληνες. Ομως, ο κ. Μιχαλόπουλος στοχεύει και εκτός Ελλάδος πάλι στον τομέα της εξοχικής κατοικίας. Το νέο πρόγραμμα που συζητάει αυτόν τον καιρό είναι η ανάπτυξη κατοικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ, με μια πρόταση απολύτως δελεαστική, αφού θα τους δοθεί η δυνατότητα απόκτησης εξοχικής κατοικίας στην Ελλάδα, χωρίς να υπάρχει από μέρους τους οικονομική συμμετοχή με την αξιοποίηση της πράσινης ενέργειας… Βρε, μήπως το Κατάρ είναι εδώ;

enet.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog