Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πληρότητα σχεδόν 100% στα πλοία

- Advertisement -
Από στεριά, θάλασσα και αέρα και με σύμμαχο τον ήπιο καιρό Ελληνες και ξένοι εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας…

Ηδη από την Παρασκευή η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και το Σάββατο συνεχίζεται με τους ίδιους ρυθμούς.
Επί ποδός η τροχαία
Η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο γίνεται με κάποια προβλήματα, παρά την μέριμνα της τροχαίας που πήρε έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσει τον αυξημένο αριθμό οχημάτων.
Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματίσει τα αυτοκίνητα σε Αμφιλοχία και Ρίο, λόγω της μεγάλης κίνησης των αυτοκινήτων, ου έχει προκαλέσει η μεγάλη έξοδος του Δεκαπενταύγουστου.
Στον κόμβο της Αμφιλοχίας, το μποτιλιάρισμα είναι μήκους οκτώ χιλιομέτρων, λόγω της κυκλικής πορείας του δρόμου. Επίσης, πριν τα διόδια του Ρίο, η ουρά των αυτοκινήτων ξεπερνούσε πριν λίγο τα δύο χιλιόμετρα, αλλά η κίνηση βαίνει προς εξομάλυνση.
Στο λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας η δραστική μείωση των πολιτών που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οδήγησε τον ΟΑΣΑ να προχωρήσει σε αλλαγές στα δρομολόγια.
Περισσότεροι οι εκδρομείς σε σχέση με πέρυσι
Η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 100%, όπως αναφέρει το Λιμενικό Πειραιά.
Το Σάββατο συνολικά έχουν προγραμματιστεί δεκάδες δρομολόγια από τα τρία λιμάνια εξόδου της Αττικής:

  • 28 από Πειραιά
  • 14 από Ραφήνα
  • 7 από Λαύριο

Την Παρασκευή σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία έφυγαν επίσης δεκάδες πλοία με χιλιάδες επιβάτες από τα τρία αυτά λιμάνια:

  • 28 με 32.604 επιβάτες και 5.263 οχήματα από Πειραιά (έναντι 31 με 25.871 επιβάτες και 3.829 οχήματα την ίδια ημέρα πέρυσι)
  • 17 με 8.378 επιβάτες και 1.687 οχήματα από Ραφήνα (έναντι 12 με 4.936 επιβάτες και 911 οχήματα)
  • 8 με 3.501 επιβάτες και 816 οχήματα από Λαύριο (έναντι 5 με 1.305 επιβάτες με 395 οχήματα)

Τα δρομολόγια του Αργοσαρωνικού επίσης είχαν περισσότερους επιβάτες, καθώς έφυγαν 53 πλοία με 9.407 επιβάτες και 847 οχήματα, έναντι 58 με 5.361 επιβάτες και 443 οχήματα).
Πολλές εταιρείες έχουν προγραμματίσει την εκτέλεση έκτακτων δρομολογίων για την εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης τόσο στις αναχωρήσεις όσο και στις επιστροφές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο του Ο.Τ.Ε. (14944) την ημέρα του ταξιδιού τους.
Επίσης στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας.
Σύμμαχος ο καιρός
Αίθριος θα είναι ο καιρος ο τριήμερο της Παναγίας και σε όλη τη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή και την Δευτέρα και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.

ethnos.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog