Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το πολύ νερό κάνει κακό!

- Advertisement -

Ανατρεπτική έρευνα καταρρίπτει τις θετικές του ιδιότητες…
 

«Η υπερβολική κατανάλωση νερού βλάπτει» τονίζει η δόκτωρ Margaret McCartney επικεφαλής μιας έρευνας που απέδειξε ότι το νερό όχι μόνο δεν βοηθάει στην ευεξία του οργανισμού και στην προστασία των διάφορων οργάνων όπως λόγου χάρη τα νεφρά αλλά μπορεί να λειτουργήσει και βλαπτικά για αυτά.

Συγκεκριμένα, η επιστήμονας τονίζει πως σε καθημερινή βάση δε θα πρέπει να καταναλώνονται παραπάνω από έξι με οχτώ ποτήρια νερό υποστηρίζοντας ότι οι θετικές ιδιότητες του νερού είναι υπερεκτιμημένες.

Μάλιστα, γράφοντας στο βρετανικό περιοδικό: «Medical Journal» η δρ. McCartney επισημαίνει ότι η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να μειώσει τη δυνατότητα συγκέντρωσης ενώ παράλληλα μπορεί να προκαλέσει και πονοκεφάλους.

Επίσης, ως επιχείρημα προέβαλε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολύ νερού μπορεί να χάσουν τον ύπνο τους καθώς θα πρέπει να πηγαίνουν στην τουαλέτα.

Παράλληλα, τους ισχυρισμούς της γυναίκας ότι το νερό δεν βοηθάει στην μείωση βάρους επιβεβαιώνει κι ένας άλλος συνάδελφός της λέγοντας: « δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η κατανάλωση νερού πριν το φαγητό μειώνει την όρεξη».

Ως βασικό λόγο της υπερεκτίμηση του νερού η δόκτωρ παρουσίασε τα οικονομικά συμφέροντα επιχειρήσεων που εμπορεύονται το νερό και αποσκοπούν στην αύξηση της κατανάλωσης του νερού με στόχο την αποκόμιση περισσότερων κερδών.

Ως παράδειγμα της βλαπτικής επίδρασης του νερού στον οργανισμό παρουσίασε τη μεταφορά του γνωστού ηθοποιού Anthony Andrews στο νοσοκομείο το 2003 λόγω υπερβολικής κατανάλωσης νερού.

newsbeast.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog