Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Και η Γαλλία στο στόχαστρο των αγορών;

- Advertisement -
Σε συνέντευξη του Τζ. Σόρος

στην εφημερίδα Le Monde σημειώνεται πως το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο, η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και οι αρχές μόλις άρχισαν να την αντιμετωπίζουν στα σοβαρά.

«Μέχρι σήμερα, δεν έκαναν τίποτα άλλο, από το να ανταποκρίνονται στις πιέσεις των αγορών. Τώρα όμως ξεκίνησαν να συζητούν μακροπρόθεσμες λύσεις. Σήμερα δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη βελτίωση της διακυβέρνησης της ευρωζώνης. Μια πιθανή κατάρρευση του ευρώ θα οδηγούσε σε μια ανεξέλεγκτη κρίση του τραπεζικού τομέα» υπογραμμίζει
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στο ερώτημα κατά πόσο η Γαλλία θα μπορούσε και αυτή να αποτελέσει στόχο των κερδοσκόπων, ο κ.Σόρος εκτιμά ότι «αυτό ήδη ξεκίνησε». «Εφόσον, η Ιταλία και η Ισπανία», εξηγεί, «δεν είναι πλέον σε θέση να στηρίξουν την Ελλάδα, το μερίδιο της Γαλλίας -το χρέος της οποίας αγγίζει ήδη το 85% του ΑΕΠ- προκειμένου να στηρίξει την Αθήνα, αυξάνεται. Και πόσο μάλλον, σε περίπτωση που η Ιταλία και η Ισπανία ζητήσουν στήριξη. Το φορτίο αυτό θα προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της Γαλλίας και για το λόγο αυτό, είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog