Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στον αέρα η καταβολή των συντάξεων

- Advertisement -

Στο προσκήνιο επανέρχεται ο κίνδυνος μη καταβολής των συντάξεων
από τα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία, λόγω της υστέρησης στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του υπουργείου Εργασίας και της “μαύρης τρύπας” στο ΙΚΑ.
Στο ΙΚΑ η μείωση των εισφορών αγγίζει το 16% και παρότι υπάρχει βελτίωση στο σκέλος των δαπανών (τον Ιούλιο η φαρμακευτική δαπάνη σημείωσε και νέα μείωση κατά 3 εκατ. ευρώ και ανήλθε στα 125 εκατ. ευρώ έναντι 128 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο), η πτώση κατά 40% της οικοδομοτεχνικής δραστηριότητας επηρεάζει έντονα τα ταμειακά διαθέσιμα του Ταμείου.
Προβληματικά εξελίσσεται και η εισροή πόρων στο ΙΚΑ από την τελευταία ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής ασφαλιστικών εισφορών.
Ο στόχος είσπραξης 850 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2011 δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί, αφού μόνο μέσα στο επτάμηνο του 2011 έχουν εισρεύσει στα ταμεία των ασφαλιστικών φορέων μόνο 410 εκατ. ευρώ.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ανέφερε ότι “στόχος του ΙΚΑ τους επόμενους μήνες είναι να πετύχουμε τα έσοδα της προηγούμενης χρονιάς, υποστηρίζοντας ότι τα έσοδα θα βρεθούν από τη μείωση της εισφοροδιαφυγής αλλά και την εισροή χρημάτων από παλιές οφειλές”.
Επιπλέον, ο διοικητής του ΙΚΑ επεσήμανε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου “οι επιχειρήσεις που δε θα ρυθμίζουν τις οφειλές τους, θα βρίσκονται αντιμέτωπες με αναγκαστικά μέτρα, όπως κατασχέσεις”.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog