Νομική βοήθεια θα προσφέρει η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας σε 12χρονη που προσπαθεί να πάρει διαζύγιο από τον 80χρονο σύζυγό της…

Η κίνηση αυτή ίσως αποτελέσει την αφετηρία για την απαγόρευση των γάμων μικρών παιδιών στη χώρα. Το 12χρονο κορίτσι υποχρεώθηκε πέρυσι να παντρευτεί τον ξάδερφο του πατέρα της παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια της μικρής νύφης έλαβε…

17.000 ευρώ από τον γαμπρό. Η μητέρα της ζήτησε διαζύγιο από τον πατέρα της αλλά πρόσφατα απέσυρε την αίτηση χωρίς εξηγήσεις.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του παιδιού», λέει ο Αλανούντ αλ-Χετζαλάν, δικηγόρος στην κυβερνητική οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει όριο ηλικίας για τους γάμους και είναι συνηθισμένο σε απομακρυσμένες περιοχές να παντρεύουν τα κορίτσια σε πολύ μικρή ηλικία. Πολύ σπάνια όμως, κάποια θα ζητήσει διαζύγιο.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε λίγες μέρες.

Στα σκαριά βρίσκεται νομοσχέδιο για την απαγόρευση του γάμου κάτω των 16 ή 18 ετών και οι ακτιβιστές ελπίζουν πως αυτή η υπόθεση θα είναι η αρχή του τέλους για την απάνθρωπη αυτή συνήθεια.

totefteri.com