Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εγκαύματα στέρησαν τη ζωή του πυροσβέστη

- Advertisement -

Από εγκαύματα, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα,
προήλθε ο θάνατος του άτυχου Αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή, ο οποίος έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα, σε ώρα καθήκοντος στο Βαθύ Λακωνίας.
Ο αξιωματικός κατευθύνθηκε με τον οδηγό του σε δύσβατο σημείο της περιοχής, προκειμένου να αναζητήσει περάσματα, από τα οποία θα μπορούσαν να επιχειρήσουν αποτελεσματικότερα τα επίγεια μέσα, για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.
Μόλις εντόπισε τα κατάλληλα σημεία, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και έδωσε εντολή στον οδηγό του να επιστρέψει και να ενημερώσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την περαιτέρω δράση τους.
Ο οδηγός του αναχώρησε και μόλις επέστρεψε αντίκρισε τον Διοικητή της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Γυθείου νεκρό, στο σημείο που τον άφησε.
Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Τσόγκα, εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, είναι πολύ πιθανόν ο αξιωματικός να λιποθύμησε εξαιτίας των πυκνών καπνών, της ζέστης και της άπνοιας και “η φωτιά να πέρασε από επάνω του” όπως ανέφερε ο ίδιος.
Ο ιατροδικαστής ζήτησε και ιστολογικές εξετάσεις, αφού στην έκθεσή του εξέφρασε μία μικρή επιφύλαξη, σε περίπτωση που ο θάνατος προήλθε από φυσικά αίτια.
Το ύστατο χαίρε
Στα Ανώγεια της Σπάρτης θα γίνει την Τρίτη η κηδεία του 49χρονου αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή, που έχασε τη ζωή του στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Βαθύ της ανατολικής Μάνης.
Η κηδεία θα γίνει στις 17:00 από τον Άγιο Γεώργιο στα Ανώγεια του Δήμου Σπάρτης.
Σε ένδειξη πένθους, οι σημαίες κυματίζουν την Τρίτη μεσίστιες στις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής αλλά και στην Αστυνομία και το Λιμενικό.
Η σορός του 49χρονου Κ.Καστρή έφερε εγκαύματα, αλλά τα ακριβή αίτια του θανάτου του αναμένονται από τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Για την συνθήκες του περιστατικού έχει διαταχεί ΕΔΕ.
Τη θλίψη τους για το θάνατο του αντιπύραρχου έχουν εκφράσει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, όπως και οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog